Permisul de conducere romanesc in UE Imprimare E-mail


ImageRomanii care merg la studii, munca, pentru afaceri sau ca turisti in Suedia, Bulgaria, Slovacia si Germania pot folosi permisul de conducere romanesc, insa viza de resedinta ii obliga sa-si preschimbe carnetul.

Cateva state UE si-au anuntat politica fata de utilizarea permisului de conducere obtinut in Romania de romanii care intra pe teritoriul lor. Potrivit infogramelor transmise catre ambasadele Romaniei in Suedia, Bulgaria, Slovacia, Germania si Grecia, dupa 1 ianuarie 2007, permisul de conducere romanesc poate fi utilizat, in anumite conditii, potrivit Departamentului pentru Munca in Strainatate (DMS). Suedia accepta permisul romanesc pe perioada sederii in scop turistic, de munca, studii sau de afaceri. Insa, in cel mult un an de la obtinerea permisului de rezidenta permanenta, romanii sint obligati sa-si preschimbe actul romanesc cu unul suedez, pe baza unor examinari.

Bulgarii ne dau sase luni, dar fara examen.
Si in Bulgaria, permisul romanesc va fi valabil dupa obtinerea vizei de sedere numai sase luni, pentru ca, potrivit DMS, legea bulgara in materie urmeaza sa se schimbe in lunile viitoare. Avantajul este ca oficialii de la Sofia nu mai solicita examinare pentru obtinerea permisului bulgaresc.
Nici romanii care merg in Slovacia pe termen scurt nu vor avea probleme cu folosirea permisului romanesc pina se stabilesc acolo. In Germania, inca din 1999 exista aceleasi categorii pentru permisele auto conform celor existente in toate statele membre UE, potrivit DMS.
Cit despre Grecia, permisele de conducere ale romanilor care isi stabilesc domiciliul acolo vor fi traduse in limba elena si vor fi preschimbate.

Sursa: http://www.scoala-soferi-iasi.ro/local/news/31.html#news31


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner