POVESTEA MATEMATICII (ep. 1) pentru copii Imprimare E-mail
Cititi si...
POVESTEA SCRISULUI EP.1

Pana ajungem sa deslusim literele alfabetului si sa invatam scrierea propriu-zisa, ne ajutam de alte forme de exprimare pentru a comunica cu cei din jur sau a ne exprima dorintele si sentimentele.

Mai mult...Tot datorita observarii atente, cei din vechime au constatat ca exista marimi variabile: oamenii, planetele, animalele, muntii si dealurile par mai mici atunci cand sunt privite de la departare decat atunci cand se afla in apropierea lor. 
In acelasi timp, au descoperit si marimi constante: oricat de departe sau de aproape ar fi fost, omul avea tot doua maini, doua picioare, o gura, un nas, doi ochi etc., animalele aveau tot patru picioare, pasarile tot doar doua aripi iar muntii, desigur, isi pastrau forma.

Uimiti de linia dreapta, verticala, a copacului,  au inceput sa o foloseasca si in pozitia orizontala, si in cea oblica, pentru a construi.

Au observat serpuirile unui parau, cercul solar si cel al lunii pline, dar au ramas fascinati de simplitatea si de posibilitatile infinite ale liniei drepte, astfel ca – folosind-o intens – au facut una din cele mai senzationale descoperiri din ceea ce in timpurile moderne se va numi geometrie, anume ca: „linia dreapta este distanta cea mai scurta dintre doua puncte”.
Dupa cum stiti, acest model al liniei drepte a fost preluat si de etica, dictoanele „gandeste drept” si „spune drept” regasindu-se in aproape orice limba. (Va urma)
 Taguri:  Povestea matematicii matematica
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner