COPIII, PARINTII SI STRESUL ( cai de gestionare a conflictelor) Imprimare E-mail


ImageAflati care este problema. Faceti fata. Ajuta copiii, ca si adultii sa inteleaga faptul ca problema este reala. Crizele prin care familia trece cu succes, invata intreaga familie sa gestioneze si sa faca fata stresului cotidian. Crizele nu trebuie ignorate pentru ca mai tarziu se pot agrava.Conversatia cu copii poate sa merga de la discutii generale despre sursa stresului cum ar fi : probleme financiare, probleme la locul de munca, probleme personale, cu cei mai mari se poate intra si in detalii. Explicatiile trebuie sa fie adaptate varstei copilului. Pentru copii mai mici explicatiile trebuie sa fie simple si concrete. In functie de explicatiile parintilor, copilul o sa inteleaga mai bine si va avea un comportament mai adaptat situatiei in care se afla parintii.
Capacitatea de intelegere a copiilor se dezvolta in mod diferit si masura in care inteleg situatiile mai complicate variaza. Odata cu varsta isi dezvolta o gandire personala, ceea ce ii si pe ei la posibilitatea de a gasi solutii. Lasati usile deschise discutarii problemelor familiei cu copilul dumneavoastra. Copiii au modul lor de a intelege momente grave din viata familiei (moarte, divort, etc)
Multi parinti sunt iritabili, preocupati, obositi. Acumularea multor conflicte minore, pot duce la separari uneori definitive. Trebuie acceptate diferentele de opinii, dar ca parinti trebuie sa explicatii cat mai clar evenimentele si situatiile la care copiii sunt martori.
«  Poate ai auzit ca eu si cu mama(tata) ne-am certat aseara », sau
« Ai vazut ca am fost suparat(a) in ultima vreme” reprezinta un bun inceput pentru o discutie in care puteti afla opinia copilului despre ce se intampla. Cei mai mici trebuiesc ajutati sa inteleaga ce se intampla pe masura intelegerii lor, sustinuti si inconjurati de afectiune. Adolescentii sunt mult mai sensibili la problemele familiei si in acelasi timp nu le place sa le fie ascunse problemele si dificultatile din familie
 
Copiii nu trebuie sa se simta vinovati de dificultatile si problemele familiei. Acest lucru va diminua in acelasi timp, stresul parintilor si copiilor
Incurajati relatiile de incredere cu alte persoane, adulte sau prieteni. Matusa favorita, profesori, bunici, babysitter sau vecini, pot fi o sursa de confort si sprijin pentru copiii ai caror parinti sunt temporar indisponibili.
Fiti deschisi si sinceri cu copiii. Veniti in intampinarea problemelor lor. Faceti in asa fel incat modul in care dumneavoastra rezolvati crizele sa fie insusite si de copil. Sa recunosti ca ai o problema si sa ceri si sa obtii sfaturi de la cineva competent chiar daca este mai tanar. Varsta nu este o piedica in gasirea unei solutii pentru o criza.
« Uneori copiii sunt parintii parintilor lor »

Taguri:  COPIII PARINTII SI STRESUL cai de gestionare a conflictelor
Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner