COPIII VORBESC ASA CUM LE-AI VORBIT Imprimare E-mail


ImageVorba este de argint, tacerea este de aur”. Aceasta este cheia de aur catre succes. Deprinderea de a vorbi chiar din primul an de viata este unul dintre cei mai mari pasi in dezvoltarea copilului. De asemenea, este una dintre cele mai mari si comune probleme din sistemul educational de astazi. Multi dintre copiii de gradinita nu sunt capabili sa vorbeasca corect si le este greu sa faca fata acestui lucru. Copiii invata prin imitatie si se imbiba de valorile pe care adultii din jurul lor le-au indus.
Mica copilarie constiituie cei mai importanti ani, cand copiii sunt influentati de mediu, de valorile pe care acesta le are, simboluri, relatii. La inceput, lumea copilului este formata din parinte si educator, si asa, este important ca ei sa influenteze modul in care copiulul vorbeste. Limbajul copilului se construieste dupa modul in care ii prezinti ceea ce face, cum face si ceea ce este. Pentru toate acestea, adultii trebuie sa:
1.    Sa stimuleze copilul de la inceputul vietii sale sa vorbeasca, dar atunci cand acesta este receptiv la stimuli!
2.    Da-i un motiv copilului sa vorbeasca. Copilul poate folosi gesturile pentru a se exprima si, treptat, sa rosteasca cuvintele pe care le are in vocabular. Incurajati-l sa vorbeasca si sa renunte la gesturi pentru a se exprima verbal
3.    Umpleti-i lumea de sensuri!  Oportunitatile de a experimenta ii ofera copilului sansa sa aiba propria experienta pe care va dori sa o descrie si sa vi-o impartaseasca.
4.    Faceti lumea copilului cat mai interesanta si observati ce il atrage, fascineaza. Entuziasmul lui face ca lumea din jurul sau sa prinda viata. Sunetele si cuvintele sunt o forma de joaca, unul dintre cele mai atractive jocuri din copilarie. Incurajati copilul sa experimenteze cuvintele si sa asimileze noi cuvinte.
5.    Incurajati copiii sa participle la mici conversatii si nu uitati sa-I raspundeti la intrebarile sale frecvente. Oferiti-i raspunsurile la ceea ce nu cunoste si va invata foarte repede. Intrati in schimburi de opinie cu copilul. 
6.    Lasati copilul sa asculte. Poti sa fi un bun model, canta-i cantece, spune-i povesti, implica-l.
7.  Vorba presupune dragoste. Manifestarea dragostei  il face pe copil sa aiba incredere  si sa fie increzator. La urma urmei, modul nostru de a ii vorbi conteaza! Vocabularul nostru contreaza. Atitudinea noastra conteaza. Schimbarile produc schimbari, la fel, strduinta de a atinge excelenta, duce la excelenta.
 
Articol preluat si adaptat www.kidsfreesouls.com , cu acordul editoruluiTaguri:  cand vorbesc copii cum se stimuleaza dezvoltarea limbajului copiilor metode de dezvoltare a limbajului copilului.
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner