CUM SA-I INVATAM PE COPII VALOAREA BANILOR Imprimare E-mail


Una dintre intrebarile pe care si le pun parintii de astazi este cum sa-si invete copiii sa inteleaga valoarea banilor si masura pretentiilor lor fata de parinti.
Prietenii copilului dumneavoastra primesc tot ceea ce-si doresc si in consecinta si el asteapta acelasi lucru. Chiar asa? Nu sunteti un parinte bun pentru ca nu-i oferiti totul? Sau sunteti un parinte rau pentru ca, dimpotriva, ii dati tot ceea ce pretinde?
Cum sa-i invatam pe copii valoarea banilorIntelegeti-i dorintele
Adolescentii se tem sa fie diferiti. Din nefericire, unele din spaimele lor sunt justificate. Marcile de imbracaminte, de telefoane, pot fi un semn al apartenentei la un grup si “cei din afara” sunt  deseori luati in bascalie, ridiculizati. Aceasta devine o problema pentru parintii care doresc ca odraslele lor sa apartina unui grup dar nu au suficienti bani pentru haine scumpe sau pentru parintii care din principiu se opun unui spirit materialist la o varsta atat de mica.

Pretul lucrurilor si valoarea nimicurilor
Acceptati dorinta adolescentului de a fi tratat ca un adult inteligent si incercati sa aveti o conversatie ca intre “oameni mari” in legatura cu produsele de marca . Ce le face pe acestea atat de interesante? Discutati despre presiunea grupului si despre sentimentul de apartenenta . Vorbiti despre consumism. Intrebatii-i daca nu se simt folositi in promovarea produselor anumitor companii ? Ce cred despre relatia dintre pretul unui produs si valoarea sa? Amintiti-i ca important este ceea ce esti, nu ceea ce porti.
Tineti minte ca nu trebuie sa tineti predici si ca trebuie sa ascultati mai mult decat sa vorbiti.

Resursele financiare ale familiei
Copiii par sa creada ca parintii lor au conturi  nelimitate  si de aceea din cand in cand au nevoie sa li se aminteasca de aspectele financiare ale vietii. Nu este nevoie sa intrati in detalii : explicati-i doar ca bugetul  dumneavoastra nu este elastic si ca munciti pentru banii castigati. Ii puteti deasemenea vorbi despre toate celelalte lucruri pe care le puteti cumpara necheltuind banii pe produse de marca foarte scumpe. Taguri:  copii si bani banii valoarea banilor
Comentarii (1)add
CEA MAI GREA MESERIE-DE A FI PARINTE : DANA BODORIN
Vorbesti singur,pup si simplu !X si Y au,eu de ce nu? !!!Si mai vine cu ideea ca ar putea sa faca bani,dar e baiat cuminte si nu intra in combinatii periculoase !Sau ne condamna ca nu avem afaceri in afara serviciului ,cum au altii... Succes si munti de rabdare tuturor parintilor !!
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner