INCREDEREA - CHEIA SUCCESULUI Imprimare E-mail


ImageSchimba pe “Nu pot!” in “Voi face!” si odata spus, este pe jumatate facut! Multi dintre parinti se plang de lipsa de incredere in fortele proprii ale copiilor lor. Acum noi ne intrebam de ce? Este o fobie sau este o atitudine mentala? Poate un complex de inferioritate. Dar daca il motivati in directia corecta, poate sa-si inceapa construirea increderii doar cu un pic de intelegere si credinta in fortele sale. 
Lipsa increderii este determinate de teama de a nu gresi undeva. De multe ori, in ciuda dorintei de  a face ceva nou, multi copii sfarsesc prin a spune:” As dori sa fac acest lucru, dar nu cred ca o sa pot, ca o sa fiu capabil sa duc la bun sfarstit”. De aici incep problemele reale!
Fii pozitiv! Este prima si cea mai utila atitudine. Pentru inceput, trebuie reperate abiliitatile copilului, competentele sale.
Apoi, dificultatile. Cand  va deveni constient de ceea ce poate si stie, va dori sa se autodepaseasca. Pentru aceasta, cea mai importanta este credinta ca poate incerca macar, urmata de o decizie ferma pe care sa o adopte singur! Parintii uita intodeauna ca copiii au propria lor gandire/propriul lor process mental, si fortandu-l, ii fac nesiguri. Ghidarea in directia corecta, aprecierea si motivarea copiilor, vor construi increderea acestora in fortele lor. Se spune ca “experienta este cel mai bun profesor”. Cel  care se decide sa experimenteze  devine in timp increzator in fortele-i proprii, dornic sa capete alte experiente.

Increderea in sine este puternic influentata de mediul care inconjoara copilul: oameni, camera sa, scoala, relatiile in care intra. Increderea deriva din atitudine, din modul in care reactioneaza sau reactionam atunci cand castiga sau pierde, din libertatea pe care i-o oferim atunci cand o solicita. Increderea se realizeaza  prin lauda si dragoste. 

Preluat si adaptat  www.kidsfreesouls.comComentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner