PREGATIRI DE CONCEDIU LA MARE...IN TREI! Imprimare E-mail


ImageSuntem in prag de sezon estival. Multi parinti se gandesc sa isi petreaca primul concediu impreuna cu copilul. Si daca tot este recomandat sa scaldam copilul in bai de soare, putem alege sa mergem la mare cu el. Sau cateva ore la strand. Ne vom referi la aspectele legate de modul in care copilul isi poate petrece timpul pe plaja. Avand in vedere ca despre riscurile insolatiei am discutat zilele trecute, nu vom mai insista asupra acestui aspect.

In primul rand, trebuie sa stim sa  ne pregatim amanuntit acest concediu. Sa stim cu precizie locul in care vom fii cazati (hotel, gazda – care sunt conditiile/acces apa curenta, aragaz), apropierea de un punct alimentar sau de un cabinet medical (in caz de urgenta!).
Daca este primul concediu pe care il petrecem impreuna cu copilul, intr-un mediu necunoscut acestuia, trebuie sa ne asteptam ca puiul va avea de depasit cateva elemente de insecuritate: ii va trebui putin timp sa se adapteze, va putea fii putin mai agitat, va doarmi mai mult decat de obicei (lucrurile noi il vor supra-stimula, instalandu-se oboseala), isi va schimba obiceiurile alimentare, va manca mai mult decat de obicei sau mai putin.  De aceea, este bine sa avem asupra noastra un bagaj special, pe care il vom utiliza ori de cate ori vom pleca cu copilul in calatorii mai lungi: “cutia secreta”(il putem  boteza cum vrem...) In acest bagaj, putem pune toate jucariile de care este atasat, care reprezinta un reazam pentru el, dar si jucarii noi, necunoscute, menite sa ii trezeasca interesul timp indeungat. Va dati seama ca acest bagaj va fii alcatuit in conformitate cu varsta copilului.

Nu trebuie uitam sa ne pregatit bagajele cu tot ceea ce este necesar: haine suficiente (si mai groase si mai subtiri) pentru a evita necesitatea spalarii acestora, tacamurile copilului (farfuriuta, paharul, furculita copilului), olita sa. In cazul in care  urmeaza un tratament  (inclusiv cele pentru profilaxia rahitismului!) nu uitati. In tot cazul, este bine sa aveti si o mini cutie de prim ajutor: fese sterile, leucoplast, rivanol, spirt, vata sterila, antipiretice si analgezice (pentru copii si pentru adulti), creme protectoare...si tot ce va mai recomanda medicul (chiar va sfatuiesc sa il anuntati ca urmeaza sa plecati in concediu si sa va recomande ce ar trebui sa contina trusa de prim ajutor!).

Inainte de a ajunge la mare, este bine sa petreceti cateva zile impreuna cu bebelusul dumneavoastra la strand. Sau sa il expuneti la soare, marind timpul de expunere treptat, astfel incat  sa fie obisnuit cu soarele. Si cu zgomotul si agitatia...A! sa nu uit: incercati sa evitati sa intrati cu copilul in apa din stranduri, mai ales daca strandul nu este construit pe cursul unei ape . Apa din lacuri poate fii infestata si s-au vazut situatii grave de contaminari ale celor ce s-au scaldat in stranduri:micoze,  boli diareice .

Este bine sa va achizitionati un cort special pentru plaja (se gasesc in comert) sau... sa aveti imaginatie si sa va luati cateva cearceafuri deschise la culoare pentru a va construi un cort pe plaja. Asta daca pe plaja nu veti gasi de inchiriat.

Odata ajunsi la mare, obisnuiti copilul treptat cu plaja: descult, sa paseasca pe nisip si sa i se aduca aminte copilului ca s-a m-ai jucat cu nisipul. Este posibil sa se sperie de zgomotul marii, deci nu-l fortati sa se duca spre mare, cu atat mai mult cu cat valurile vin care el. Locul pe care il alegeti pentru a intinde ceaceaful trebuie sa va satisfaca nevoia de soare si umbra in acelasi timp, sa fie la suficienta distanta de mare (pentru a evita plecarea copilului spre valuri), si ceva mai distantat de alti turisti pentru a avea loc copilul dumneavostra sa se joace cu nisipul (si stiti doara ca este o adevarata bucurie pentru copii sa arunce nisipul, sa construiasca castele, dar mai ales sa le darame)


 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner