Prioritatea ta siguranta copilului tau Imprimare E-mail


ImageOricat de mult am vrea sa schimbam lucrul acesta, traim intr-o lume ostila, nesigura si  plina de pericole la tot pasul. Autoritatile fac ce pot, dar voua, ca adulti, va revine cea mai mare parte din responsabilitatea de a va proteja, pentru ziua de azi si pentru cea de maine.
Dar ce facem cu copiii? Statisticile politiei arata ca, anul trecut au disparut aproximativ 3000 de copii, in Romania. Poate va ganditi ca voua nu vi se va intampla acest lucru niciodata. Nimic nou in acest gand, la fel au gandit si cele 3000 de familii care si-au pierdut copiii. Stim cu totii,  ca este de dorit sa prevenim un astfel de eveniment tragic decat sa actionam cand acesta s-a produs deja si suntem cuprinsi de panica si disperare. Inevitabila intrebare este „cum s-au pierdut acesti copii?” Mare parte dintre ei, cum este cazul adolescentilor, pleaca benevol de acasa din cauza tratamentului inuman la care sunt supusi zilnic de catre familie (violenta fizica, malnutritie, conditii insalubre de viata etc.) sau din cauza anturajului, altii se ratacesc (este cazul copiilor mici care raman nesupravegheati) iar altii devin marfa de trafic. Chiar si cei care pleaca benevol de acasa, au toate sansele sa ajunga in scurt timp sa cerseasca sau sa fie abuzati sexual. Este de preferat sa aveti o discutie cu copilul vostru, fara sa-l speriati, pentru a-i vorbi despre pericolele care-l pandesc si despre asa zisii prieteni binevoitori.


Este bine sa stiti ca un strain se poate apropia de copilul vostru ademenindu-l cu bani, dulciuri sau diverse cadouri,  se poate preface bolnav si-i poate cere copilului ajutorul  sau poate deveni „prietenul „ sau, singurul care il asculta si il intelege. De aceea este esential, pentru a preveni un astfel de eveniment nedorit, este necesar sa aveti o relatie stransa cu copilul vostru, sa aveti incredere reciproca unul in celalalt si sa-l asigurati ca poate avea in voi un prieten cu care poate discuta despre orice i se intampla.

Apoi asigurati-va ca fiul sau fiica voastra isi cunoaste numele intreg si numarul de telefon al unuia dintre voi, pentru a va apela in caz de pericol. Apoi, la fel de important este sa cunoasca cum si cand trebuie sa sune la politie, folosind numarul gratuit 112. Copilul trebuie sa tina usa inchisa atunci cand este singur acasa si sa nu primeasca pe nimeni in vizita, nici chiar prietenii, fara permisiunea parintilor sau in lipsa acestora. Este necesar sa fiti la curent cu locurile si persoanele frecventate de catre copilul, in permanenta iar in locurile publice si agomerate sa pastrati in permanenta contactul vizual.

Nu va lasati copilul mai mic de 10 ani sa mearga singur in toaletele publice si sfatuiti-l sa nu accepte niciodata dulciuri sau diferite cadouri de la o persoana straina.

De mare importanta este sa va ascultati cu foarte mare atentie copilul atunci cand povesteste despre persoanele cu care s-a intalnit peste zi si cum si-a petrecut timpul. Copilul vostru trebuie sa mearga in grup cu ceilalti copii atunci cand se intoarce de la scoala si cand merge spre scoala, daca este posibil. Spuneti copilului vostru sa nu foloseasca niciodata stradute necirculate pentru a scurta drumul catre casa.

Nu va trimiteti copilul la cumparaturi, daca afara s-a inserat.

Nu va lasati copilul nesupravegheat, in parc sau la locul de joaca, dupa ce s-a inserat si verificati cu atentie bonele si prietenii copilului.

Realitatea demonstreaza ca vigilenta crescuta a parintilor, responsabilizarea acestora si implicarea copiilor in propria siguranta reduc numarul copiilor disparuti.  

Loredana Ionascu
Comentarii (5)add
interesant : Sabina
Un articol foarte util si interesant. E adevarat ca ar trebui sa ne ingrijim mai mult de copii nostri, dar cum suntem atat de ocupati e cam greu. Am auzit ca in alte tari exista niste acte de identitate si pentru copii. Voi stiti ceva?
...
stiu un caz : Laura23
Cunosc un caz, niste prieteni ai unor prieteni si-au pierdut copilul. Nu vreau sa-mi amintesc ce a fost in sufletul lot. L-ai gasit, ce-i drept, dar pentru 20 de minute, au povestit, ca nu au putut respira. Cred ca este groaznic. Si da, este si responsabilitatea noastra sa-i protejam si sa ne ingrijim de siguranta lor.
...
Exista : Marian
Da am auzit si eu ca exista asa ceva. Oricum ma uit la un serial pe AXN in care sunt niste avocati special pentru cazuri de abuz si neglijenta vis-a-vis de copii cat si pe Hallmark este unul Amy la fel.
...
elemente siguranta : andrein
comercializam costumase - sortulet pentru monitorizarea mai usoara a celor mici atunci cind sint in deplasari cu gradinita. pot fi puse peste orice tip de imbracminte si sint chiar simpatice - cei mici le pot colora ei cum doresc cu ajutorul setului de markere speciale incluse in set. in plus le pot utiliza si la petreceri sau serbari. detalii: www.adiadesign.ro
...
cum protejam copii pe internet : Crangus Ana Maria
CONTROLUL TOTAL AL PARINTELUI ASUPRA ACTIVITATII COPILULUI PE CALCULATOR!Zi de zi auzi tot mai multi parinti cum se plang de inactivitatea fizica a copilului datorita faptului ca nu se mai dezlipeste de calculator. Pe langa acest inconvenient, constant observi comportamente total necorespunzatoare ale copilului care, influentat de imagini sau inregistrari postate pe anumite site-uri,transforma radical comportamentul acestuia in unul violent, lipsit de o conduita de bun simt si respect.

Este de apreciat efortul canalelor media de combatere a scenelor de violenta sau a scenelor obscene in reviste sau pe programe de televiziune, dar ce facem daca permitem libertate copilului sa navigheze pe internet pe diferite site-uri ce deruleaza imagini si inregistrari total necenzurate?E-lock permite in sfarsit parintilor sa decida ce anume are voie copilul sa faca in calculator si ce nu.

E-Lock permite restrictionarea definitiva sau partiala a anumitor site-uri, softuri sau chiar a conectarii la internet conditionat (o ora pe zi, sau intr-un anumit interval de timp - cand parintele este acasa si poate supraveghea).

E-lock permite parintelui sa-i dea acceptul pe internet numai pe anumite pagini ( biblioteca virtuala, site-uri educative, etc.) si doar atat.

E-Lock permite parintilor sa dezafiseze anumite fisiere personale ce nu trebuie vazute de copil.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner