Stiu profesorii despre diabet? Imprimare E-mail


Sunt profesor de matematica.In urma unui sir de intamplari care nu sunt foarte relevante pentru  cele scrise mai jos,am ajuns pe un forum pentru persoane suferinde de diabet sau care au in familie suferinzi de aceasta cumplita boala. Redau, fara nici o modificare, cateva marturii cutremuratoare :
'Dragii mei dragi, asa imi vine sa incep subiectul asta. Pentru ca toti cei care sunt parinti cu copii la scoala au vazut cat de scump e puiul lor acasa si cat de nedreptatit la scoala.   
Dar mamicii sau taticului unui copil cu diabet i se rupe sufletul de tot. Fiindca atunci cand copilasul sau are o glicemie prea jos, copilul nu mai stie de el, stie doar ca are nevoie de zahar sau uita pana si asta si ii tremura scrisul de literele se fac analfabete si ii motaie capul peste banca poate sa moara daca nu inghite imediat o bucatica de zahar... dar profesorul nu observa asta, ca si el e om.
Si oare daca tranteste si bufneste copilasul stie profesorul ca nu e jignire la adresa lui ci o hiperglicemie care ii irita copilului toti nervii?
Plang si va mai scriu de asta fiindca nu e doar vorba pe un forum ci e traire dureroasa.' (Ana Elena).

'Nedreptatea la scoala este o cauza cu care ma confrunt si eu.Crizele de hipo uneori sunt tratate de unii profesori ca un teatru pentru a scapa de ore ,iar confuzia este asemanata cu neatentia, iar explicatia copilului dupa ce-si revine este confundata cu o provocare la adresa profesorului si automat esti pedepsit...... Vi se pare normal ?Atunci eu trebuie sa demonstez ca ea este un copil bun si toate aceste manifestari sunt pentru ca are diabet.Daca nu sunt crezuta aduc dovezi.Binenteles ca sunt si cadre didactice care inteleg si respecta aceasta boala ....dar ai de lucru cu cei care nu vor sa inteleaga nici atunci cand cer parerea unui medic pt a verifica afirmatiile mele sau al copilului. ' (raluca)

'Eu sunt studenta...si in timpul unui curs am facut hipoglicemie...si am zis ca nu mai ies pana afara...ca nu e mare lucru sa iau un pliculet de zahar...dar profesorul a inceput sa zica, ca unde ma cred ca mananc la el la ora...i-am spus frumos ca nu mananc ci trebuie sa iau un plic de zahar ca am hipoglicemie. a intrebat uimit ca ce e aia???!!!! i-am explicat...si s-a uitat la mine fff ciudat...si a zis ca sa fac ce trebuie ca sa nu patesc ceva...
Eu sincer am dat peste fff putini care sa treaca usor peste faptul ca am o boala, care pt mine e mai mult un mod de viata...decat o boala...e o parte din mine acum... sanatate la toata lumea....' (Manuela)


Ce credeti, in Romania, se poate face ceva in aceasta privinta ? Taguri:  diabet stiu profesorii despre diabet
Comentarii (1)add
interesant : cos
Eu cat am fost elev nu am avut probleme..nu mi-a fost rusine sa spun ca am diabet asa ca cand a fost sa am nevoie sa mananc din cauza hipo puteam sa o fac.

http://smilewith.blogspot.com/ mai multe despre diabet si invitatie la discutie
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner