bgalcon.jpg

Dragostea este lucrul acela intangibil care ne face multumiti cu ceea ce avem si nemultumiti de ceea ce suntem.

nume copii
desenedecolorat.jpg
   fetita.jpg      scoobie.jpg
     Fetita       Scoobie Doo
Educative
Servicii Utile
 spiritualitate.jpg


logo_farmacia_dulfu_200_71.jpg


Sigur.info internet mai sigur pentru copii
 
 
Copiii hiperactivi si tulburarile genetice Imprimare E-mail


Un studiu sponsorizat printre altele de organizatia Wellcome Trust a identificat pentru prima oara modificari de natura genetica la copii diagnosticati cu sindromul ADHD (tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie), ceea ce înseamna ca parintii unor astfel de copii nu mai pot fi ei însisi învinovatiti pentru educatia pe care au dat-o copiilor, scrie ziarul britanic The Guardian, în editia de joi

Marcarii ADN specifici, descoperiti de cercetatori, se situeaza în aceeasi arie cerebrala ca si variantele genetice asociate cu autismul si schizofrenia. Acest lucru înseamna, potrivit autorilor articolului, publicat în revista Lancet, ca ADHD poate fi mai degraba clasificat drept tulburare de dezvoltare neurologica decât problema de comportament.

'De prea multe ori, oamenii pun ADHD pe seama unei proaste educatii sau a unei diete slabe. Ca si clinician, pentru mine a fost clar faptul ca nu acesta este motivul. Acum putem spune cu siguranta ca ADHD este o boala genetica, creierele copiilor care sufera de aceasta tulburare dezvoltându-se diferit de cele ale altor copii', declara unul din autorii studiului, profesorul Anita Thapar, de la MRC Centre in Neuropsychiatric Genetics and Genomics, de pe lânga universitatea din Cardiff.

Unul din 50 de copii sufera de ADHD iar în ciuda faptului ca se credea ca ei urmeaza sa treaca de aceasta faza, multi dintre ei continua sa aiba probleme si în timpul vietii de adult.

Cercetarile din trecut au demonstrat ca ADHD este mai probabil sa apara la un copil care are unul din parinti afectat de aceasta tulburare iar daca un frate geaman sufera de ADHD, celalalt geaman are 75 la suta sanse sa sufere si el de aceeasi tulburare.

Studiul actual a descoperit prima dovada directa prin analizarea esantioanelor de ADN de la 366 de copii afectati de ADHD, cu vârste cuprinse între 5 si 17 ani si de la 1.047 de copii fara acest sindrom. Ei au descoperit, în cazul copiilor cu ADHD, o probabilitate mai mare ca acestia sa aiba anumite mici segmente de ADN duplicate sau lipsa, comparativ cu alti copii. Desi descoperirea se limiteaza la 16 la suta din subiectii cu ADHD, cercetatorii afirma ca este foarte posibil ca restul sa aiba alte variante genetice care nu au fost înca identificate.

Cercetatorii au aratat ca nu au descoperit o gena care singura sa fie responsabila pentru aceasta tulburare, conditiile de mediu fiind si ele parte a tabloului, desi nu se stie actualmente care sunt acelea.

ADHD este un sindrom complex, cu multe cauze diverse, afirma un alt autor, doctorita Kate Langley.

Descoperirile facute nu vor fi folosite în diagnosticarea ADHD însa vor avea ca rezultat noi tratamente.

Medicamentele stimulente folosite în mod obisnuit pentru a controla simptomele exista de prin 1950. Grupurile de sprijin pentru ADHD au salutat descoperirile care, în opinia lor vor face mai usoara viata familiilor, sperând ca acestea vor fi o usurare bine venita pentru multe familii care se confrunta zilnic cu critici si ridiculizari atunci când încearca sa explice comportamentul copiilor lor.

Sursa: AGERPRES
 
 Taguri:  tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie ADHD
Comentarii (1)add
ADHD este si urmarea anxietatii : SuperMamica
În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu anumite afecţiuni comportamentale cum ar fi ADHD, deficit de atenţie sau chiar depresie. Noile cercetări în domeniu arată că toate aceste afecţiuni au la bază şi o stare de anxietate excesiva. Iar daca putem lucra, ca parinti, pentru diminuarea efectelor starii de anxietate (suport si inlaturarea fobiilor copiilor) atunci nu suntem pe deplini disculpati de un studiu publicat de o revista de can can cum este guardian (care nu demult spunea ca 30 milioane de romani si bulgari vor ataca UK / adica mai mult decat populatiile celor doua tari la un loc ...) Asemenea studii si articole nu pot sa inlature responsabilitatea parentala a noastra: parintii.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 


image Legislatie...


newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner