Bona pentru copilul meu
Această rubrică se adresează deopotrivă părinţilor şi bonelor. Obiectivul nostru este acela de a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor, într-un mediu propice creşterii lor fizice şi psihice. Vă vom oferi săptămânal câte un articol cu informaţii utile atât pentru persoanele care au în grijă copii, cât şi pentru părinţii care intenţionează să angajeze o bonă .
Copiii reprezintă avutul unei societăţi. Depinde de noi dacă îi sporim valoarea, printr-o grijă dedicata şi continuă sau dacă îl lăsăm să se risipească.
Din lipsă de timp, în viteza tot mai mare a vremurilor noastre, părinţii se gândesc din ce în ce mai des la posibilitatea de a-şi lăsa copiii pe timpul zilei în grija unei persone străine. Dacă înainte de perioada comunistă obiceiul de a angaja “femeie la copil” era frecvent în familiile cu dare de mână, în ultima jumătate a secolului XX acesta aproape că dispăruse. În ultimii ani asistăm din nou la o creştere ca număr a personalului domestic şi, în special, a bonelor . Spre deosebire de secolele trecute, când mama copiilor stătea acasă şi putea supraveghea bona, acum mama este nevoită să meargă la serviciu. Aşa se face că bona rămâne singură cu copiii. Este nevoie de multă încredere pentru a-ţi lăsa copiii în grija unei persoane străine. La rândul ei, bona are şi ea nevoie de încredere în sine pentru a-şi asuma responsabilitatea creşterii unui copil. De multe ori, mămicile, mai ales cele tinere, nu ştiu ce să ceară unei bone . Ele o lasă să hotărască ce este mai bine pentru copil, în virtutea experienţei sale. Adesea, copiii sunt crescuţi “după ureche” – fiecare adoptă propriile principii, care pot sau nu să fie corecte.
De aceea, am considerat necesar să luminăm anumite aspecte psihologice ale creşterii copiilor, oferindu-vă cunoştinţe de specialitate care să vă ajute în activitatea dumneavoastră cu cei mici – fie că sunteţi mame, taţi sau bone . De asemenea, veţi găsi în această rubrică sugestii referitoare la selecţia bonei şi la comunicarea în cadrul triunghiului care se formează: copil – bonă – părinte. Întrebările dumneavoastră, precum şi prezentarea unor exemple personale sunt binevenite.Personalitatea bonei


A fi bonă nu este tocmai uşor. Persoanele fără experienţă în creşterea copiilor sau acelea care au avut această experienţă cu mulţi ani în urmă, iar acum o idealizează, îşi fac adesea o imagine falsă despre ocupaţia de bonă . Candidatele pentru postul de bonă vin cu un bagaj educaţional şi profesional divers, o posibilă bază de date cuprinzând de la persoane necalificate, până la contabili sau ingineri.
 
Cum alegem bona potrivita?


Cum alegem bona potrivitaDintr-un motiv sau altul, mulţi părinţi apelează la ajutorul unei bone. Adesea, criteriile după care este aleasă bona au prea puţină legătură cu abilităţile acesteia de a creşte şi îngriji un copil.
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner