Adevarata poveste a lui Mos Craciun Imprimare E-mail


La Cartea Copiilor, finlandezul Mauri Kunnas spune adevărata poveste a Moşului .

Mos Craciun“Moş Crăciun”, cel mai recent titlu publicat de editura Cartea Copiilor, dezvăluie toate secretele din spatele nopţii magice de Crăciun. Mauri Kunnas, scriitorul originar chiar din ţara Moşului, ne răspunde la toate întrebările la care până acum nu am primit răspuns: cum fabrică Moş Crăciun miliarde de jucării, cum reuşeşte să ajungă în toate casele din lume, într-o singură noapte, ce face toată vara, cum se relaxează şi ce pasiuni are.
Moş Crăciun locuieşte alături de familiile de spiriduşi într-un sat cu căsuţe roşii, la poalele muntelui Korvatunturi din Laponia finlandeză. Nu există niciun drum spre acest sătuc misterios, aşa că scrisorile copiilor sunt aduse cu un avion special al poştei.
Spiriduşii au o poveste interesantă, se spune că ar fi vechi spirite ocrotitoare ale caselor şi ale pădurilor, retrase, cu timpul, din oraşele mari şi stabilite în satul moşului. Hărnicia lor poate fi egalată doar de bună dispoziţie de care dau dovadă în fiecare zi. După ce mănânca de dimineaţă orezul cu lapte pregătit de nevasta lui Moş Crăciun, muncesc cât e ziua de lungă în atelierele de tâmplărie, vopsitorie, croitorie, mecanică sau ceramică. Cei mai amuzanţi sunt aceia din tipografie, care îşi leagă bărbile peste cap, pentru a nu le prinde în maşina de tipărit sau murdări la butoiul cu cerneală.  

Ilustraţiile au o deosebită valoare, pentru că ele contribuie decisiv la magia cărţii. Un val de culori şi voie bună se revarsă pagină cu pagină. Fiecare imagine este plină de viaţă, de nasuri roşii de spiriduşi, de animale nordice şi de tot felul de obiecte din universul Moşului, încât, deşi ai răsfoit cartea de nenumărate ori, mereu vei descoperi un detaliu nou care să te facă să zâmbeşti.
Cartea, recomandată copiilor între 3 şi 11 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la preţul de 33 lei, precum şi în librăriile Cărtureşti, Humanitas şi în celelalte librării mari din ţară.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner