Balul florilor Imprimare E-mail


Autoare: Sigrid Laube; Ilustratoare: Silke Leffler
Povestea lui Sigrid Laube, "Balul florilor", este un prilej excelent de a-ţi învăţa copilul o lecţie nouă: acceptarea diferenţelor. Autoarea prezintă două lumi care aparent nu au nimic în comun, lumea florilor şi lumea legumelor, ce, în final, sfârşesc prin a se armoniza.
Aflând că florile organizează un bal, carismaticul domn Conopidă şi domnişoara Morcov se decid să participe şi ei. Deşi celelalte legume i-au dezaprobat, considerând că ar trebui să stea cu cei de felul lor, aceştia pleacă încrezători la petrecere. Când şi-au făcut apariţia, prezenţa lor a indignat florile, pe motiv că cele două lumi, care arată şi miros diferit, nu ar trebui să se amestece. Totuşi, domnul Conopidă şi domnişoara Morcov se simt bine şi se dezlănţuie pe ringul de dans, impresionându-i pe toţi prin talentul lor la Rumba-a-boabelor-de-fasole, Tangoul-castraveţilor şi la Pepperoni-cha-cha-cha. Imediat, aplauzele curg, la fel ca şi invitaţiile celorlalţi la dans.Cartea este şi o bună ocazie de a-l învăţa pe cel mic să distingă diversele legume şi fructe. Ilustraţiile lui Silke Leffler transformă fiecare personaj într-un caracter aparte, cu o prezenţă proprie, bine definită. Astfel, copilul tău va face cunoştinţă cu toţi locuitorii grădinii: tânarul Salată, domnişoara Ceapă, domnul Castravete, ridichile, boabele de mazăre, Garoafa, doamna Lalea, Gălbeneaua, Roza sau domnul Levănţică.

Arta grafică a lui Silke Leffler impresionează nu numai prin uşurinţa individualizării fiecărui personaj, ci şi prin culorile vii şi prin atenţia la detalii. Tânăra ilustratoare din Austria a studiat design textil, lucru care se vede şi în imaginaţia cu care a îmbrăcat fiecare personaj pentru bal. Federation of the Austrian Book Trade i-a acordat chiar şi un premiu, pentru ilustrarea “celor mai frumoase cărţi din Austria”.

Premiată este şi "Balul florilor", care a câştigat în 2006 prestigiosul premiu NAPPA (National Parenting Publications Awards) Gold Award, din Statele Unite, prin care a fost recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune cărţi pentru copii apărute în acel an. În plus, autoarea Sigrid Laube a câştigat Austrian Children's Book Prize în 1997 şi 2004.

Cartea, recomandată copiilor între 3 şi 8 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un preţ special de 20 de lei, beneficiind de o reducere de 20%.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner