Bucuresti - Micul Paris Imprimare E-mail


ImageFundatia Calea Victoriei va invita in 12 noiembrie, 19:00 la un eveniment despre Bucurestiul de altadata

In aceasta intilnire, derulata intr-o somptuoasa casa unde astazi se afla Galeria Artmark, doamna Georgeta Filitti va discuta despre influenta franceza din tara noastra, predominanta de la mijlocul sec XIX pina la al doilea razboi mondial. Romanii au preluat in acea perioada de la francezi limba, literatura, moda, bucataria, ambientul, si - cel mai important - felul de a se comporta al francezilor. Lumea a numit Bucurestiul “Micul Paris” datorita unei atmosfere speciale si a unui mod de viata cosmopolit.

Vom povesti despre citeva dintre personalitatile care au marcat aceasta perioada din istoria Bucurestilor, cum ar fi personalitatea fascinanta a Reginei Maria. Vom afla fapte interesante din viata a trei femei fermecatoare din epoca: Maruca Cantacuzino, Martha Bibescu si Elena Sutzu. In aceasta perioada Bucurestiul este descris ca o adevarata capitala europeana, atit prin circulatia in Europa a romanilor, care se simt acolo ca “acasa”, cit si prin prezenta semnificativa a strainilor care traiesc in oras sau sint in trecere prin Bucuresti. A existat, in aceasta perioada, un institul francez la Bucuresti si in acelasi timp, o scoala romana la Paris. Vom discuta despre politica, arte si viata de zi cu zi din aceasta perioada.

Participantii vor putea vizita, in cadrul evenimentului, expozitia Pinacoteca Municipiului Bucuresti in vizita la galeria ArtSociety Partea a II-a: Traditionalismul in pictura si sculptura romaneasca. Picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Iosif Iser sau Francisc Sirato au fost selectionate dintr-un patrimoniu de exceptie, privat de un spatiu adecvat de expunere, pentru a ilustra conceptul expozitiei - traditionalismul ca orientare stilistica si tematica in arta romaneasca din prima jumatate a secolului XX.

Locul in care se va desfasura conferinta - sediul Societăţii Artmark şi Galeria ArtSociety se află într-una dintre clădirile istorice ale Bucureştiului. Casa a aparţinut familiei primarului Pake Emanoil Protopopescu, figură proeminentă a vieţii politice româneşti din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Doctor în drept al universităţilor din Paris, Bruxelles şi Geneva şi activând ca deputat conservator, primarul Bucureştilor a comandat o locuinţă care să corespundă poziţiei sale sociale, precum şi standardelor impuse de aristocraţia acelor timpuri. Construită în oglindă cu vecina sa de la numărul 20, casa se distinge prin stilul arhitectural eclectic, care îmbină elemente neoclasice cu motive Art Nouveau într-un ansamblu unitar şi armonios.

Data: 12 noiembrie, 19:00
Taxa: 30 ron - adulti / 25 ron - elevi, studenti
Loc:
Galeria Artmark (Logofat Luca Stroici 18)

Inscrieri la Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Participarea se face pe baza de inscriere, avind in vedere locurile limitate


Comentarii (2)add
answer this topic : SelenaWeaver
I opine that to get the mortgage loans from creditors you must have a great motivation. Nevertheless, once I have got a credit loan, because I was willing to buy a building.
...
respond this topic : Lawrence20Robyn
If you are willing to buy a house, you will have to get the loans. Moreover, my mother all the time utilizes a sba loan, which seems to be really fast.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner