Importanta lecturii zilnice Imprimare E-mail


Succesul la şcoală şi, mai târziu, în viaţă, începe acasă cu cele 20 de minute de lectură zilnică împreună cu copilul dumneavoastră. Copiii cărora li se citeşte începând de la vârste mici vor învăţa să citească mai uşor şi mai repede decât cei cărora nu li s-a citit. Să le citim copiilor este cea mai uşoară şi mai puţin costisitoare metodă prin care îi putem ajuta să aibă succes la şcoală. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face ca părinţi.


“Copiii învaţă să citească la şcoală, dar, de multe ori, asociază cititul cu lecţiile şi nu cu o activitate distractivă. De departe, cea mai eficientă metodă de a-i încuraja pe copii să iubească cărţile şi cititul este să le citim de mici, şi, cu cât începem mai devreme, cu atât şansele de succes sunt mai mari”, subliniază Alexandru Călin, directorul editurii Cartea Copiilor.

S-a prezis, la un moment dat, sfârşitul cuvântului tipărit. Dimpotrivă, internetul a făcut cititul o parte şi mai importantă din viaţa noastră. Internetul în sine este o uriaşă sursă de informaţii şi divertisment, bazată pe umilul cuvânt scris. Pentru a utiliza internetul în mod eficient, pentru a evalua corect valoarea informaţiilor de pe web, capacitatea de a citi şi gândi critic este vitală.

“Cititul este o abilitate foarte importantă pe care trebuie s-o înveţe copiii noştri. Vă imaginaţi cum ar fi să treacă o zi fără să citiţi? Cititul este necesar nu doar pentru a supravieţui în lumea şcolii sau a universităţii, ci şi ca adult”, continuă directorul editurii Cartea Copiilor. “Abilitatea de a învăţa despre subiecte noi şi de a găsi informaţii utile depinde de abilitatea de a citi şi a analiza materialul citit.“

Copiii cărora li se citeşte de mici vor învăţa să fie ei înşişi buni cititori. Cu cât li se citeşte mai mult, cu atât sunt mai interesaţi să înveţe să citească. Important este ca şi copilul dumneavoastră să ajungă să deschidă o carte de plăcere, singur, fără să-i spuneţi dumneavoastră şi fără să i se spună de la şcoală.

Cititul zilnic copiilor:
- contribuie la crearea unei relaţii strânse între copii şi adulţi
- ajută la dezvoltarea capacităţii de exprimare, a memoriei şi a creativităţii
- îi expune pe copii la cuvinte noi şi îi învaţă structura gramaticală corectă a limbii
- îi ajută să înveţe să gândească şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare
- îi ajută să înveţe mai uşor şi să aibă succes la şcoală
- îi învaţă valori morale
- previne excesul de televizor sau calculator
- ajută la crearea dorinţei de cunoaştere şi de a învăţa pentru tot restul vieţii.


Comentarii (3)add
:d : dina
smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
...
........... : cristinuk
smilies/smiley.gif smilies/grin.gif stim ca totul este adevarat dar unii duntre noi prefera sa se uite la tv sau sa se joace decat sa citeasca sau sa se informeze dar ce sa facem asta e lumea de astezi
...
EDUCATIE : Andreea Beldiman
Noi, ca adulti si parinti responsabili, trebuie sa ne initiem pruncii in tainele universului scris.Baiatul meu are aproape un an si asculta cu mare interes povestile pe care i le citesc inainte de somnic.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner