Miffy, personajul indragit de copiii din toata lumea Imprimare E-mail


     MiffyMiffy, fetiţa iepuraş creată de Dick Bruna, a devenit un personaj emblematic din literatura pentru copii, cucerind micuţii de pretutindeni prin candoarea sa. De-a lungul carierei sale, Dick Bruna a scris şi a ilustrat peste 100 de cărţi, dar cele mai cunoscute şi apreciate sunt acelea cu celebrul iepuraş, traduse în 40 de limbi şi vândute în peste 85 de milioane de exemplare. Cu timpul, Miffy a devenit o adevărată vedetă, astfel încât multe produse pentru copii şi pre-adolescenţi sunt decorate cu imaginea sa.
Miffy şi-a făcut apariţia în lumea cărţilor în anul 1955, în timpul unei vacanţe a familiei Bruna. Băiatul lor se juca cu un iepure de pluş, iar Dick, văzându-l şi amintindu-şi de cei de care avusese grijă în copilărie, a conturat pe hârtie un iepuraş. Miffy are acum mai mult de 50 de ani, dar în cărţile ei va rămâne mereu acelaşi iepuraş prietenos.

De-a lungul anilor, Miffy a avut parte de o mulţime de aventuri, aşa cum puteţi ghici şi din cele peste 40 de titluri ale cărţilor. Editura Cartea Copiilor a tradus pentru micii cititori români trei dintre acestea – “Miffy”, "Bicicleta lui Miffy" şi "Ziua lui Miffy”. Succesul internaţional al poveştilor cu fetiţa iepuraş nu a fost generat de anumite calităţi ieşite din comun ale personajului principal, cum este cazul multor cărţi sau benzi desenate, ci de faptul că orice copil se poate regăsi în caracterul micuţei Miffy: este curioasă, neastâmpărată şi nerăbdătoare, mereu gata de joacă şi întotdeauna înconjurată de prieteni.

MiffyIlustraţiile cărţii sunt, de asemenea, motivul succesului lui Miffy. Dick Bruna foloseşte tehnica minimalistă, lăsând la o parte detaliile fără importanţă: în final numai esenţialul dintr-un subiect apare în desen. Imaginile lui Dick Bruna sunt bidimensionale şi bine conturate, ceea ce le face uşor de identificat de către copiii de cele mai mici vârste. Mai mult, Bruna utilizează mereu aceleaşi nuanţe vii, roşu, albastru, galben sau verde, culori care au devenit marca lui. De asemenea, limbajul cărţilor este uşor de înţeles, datorită cuvintelor simple, îmbinate în strofe rimate. Textele sunt astfel pline de muzicalitate, iar copiii le iubesc şi le reţin cu uşurinţă.

Cărţile cu Miffy, recomandate copiilor între 0 şi 6 ani, sunt disponibile pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un preţ special de 11 lei, beneficiind de o reducere de 30%. În plus, de pe site-ul Cartea Copiilor pot fi comandate şi jucării de pluş sau puzzle-uri cu celebrul personaj (http://carteacopiilor.ro/catalog/catalog_miffy_plush.php ), iar de pe site-ul oficial al lui Miffy (www.miffy.com ) pot fi downloadate gratuit jocuri, planşe de colorat şi wallpapers.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner