O plimbare la Palatul Mogosoaia Imprimare E-mail


ImageO plimbare la Palatul Mogosoaia, in 30 mai de la 9:30
Fundatia Calea Victoriei va invita in 30 mai la o plimbare la Palatul Mogosoaia, unde veti afla despre cei care au locuit in acest palat si prin ce transformari a trecut de-a lungul timpului. Vom vizita interiorul palatului, ne vom plimba prin gradinile sale, vom vedea monumentul din curte si vom vizita biserica.
Palatul Mogosoaia a fost construit între 1698-1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil arhitectural românesc renascentist sau stil brâncovenesc, o combinaţie de elemente veneţiene cu elemente otomane. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoş care deţinea pământul pe care a fost construit. În 1702 se termina construcţia palatului domnesc de pe malul lacului Mogoşoaia. Clădirea iniţială era destul de diferită de ceea ce se vede acum, Una din caracteristici este pridvorul larg, deschis, cu arcade.

Decoraţiunile aplicate sau sculptate în piatră reprezintă motive florale, de inspiraţie orientală. Pe vremea aceea, curtea era plină de acareturi (cuhnia - bucătăria şi gheţăria erau în clădiri separate) şi casele servitorilor, iar apartamentele domneşti se aflau doar la etaj.  După executarea lui Brâncoveanu (împreună cu cei cinci fii ai săi) la Stambul, pentru că refuzaseră să treacă la mahomedanism, palatul devine o scurtă perioadă han turcesc şi arhitectura sa suferă mult în urma raidurilor otomane din secolul 18.

În secolul 19 domeniul este cumpărat de familia de boieri Bibescu, descendenţi ai Brâncovenilor. Sub îngrijirea lor şi lucrul meşterilor francezi şi germani palatul îşi recapătă forma şi faima În 1912 prinţul George Valentin Bibescu (1880-1941) dăruieşte palatul soţiei sale, Martha Bibescu, poetă şi scriitoare, care îl găseşte în paragină şi îl transformă (cu ajutorul arhitectului şef al Veneţiei, Domenico Rupolo) în loc de întâlnire pentru cercurile ei culturale.

Va povesti: Anita Sterea, istoric sau Victor Grecu, istoric
Cost expeditie: 60 ron - adulti/50 ron - elevi, studenti (povestire + transport)
Loc desfasurare: Palatul Mogosoaia
Data: Simbata 30 mai - 9:30-13:00
Biletul de acces in palat nu este inclus in taxa de expeditie.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner