Laptele praf pentru sugari 2006 Imprimare E-mail


ImageMinisterul Sanatatii a hotarat ca in 2006, laptele praf pentru sugari sa fie acordat gratuit numai mamelor cu probleme grave de sanatate care fac imposibil alaptatul sau copiilor inregistrati drept cazuri sociale, masura care va reduce la jumatate numarul beneficiarilor produsului respectiv. Potrivit medicului Alin Stanescu, in 2005 au beneficiat de lapte praf gratuit foarte multe mame care ar fi putut sa-si alapteze copiii, dar nu au facut-o din motive personale, cum ar fi faptul ca voiau sa mearga neaparat la serviciu.Ministerul Sanatatii a stabilit, pentru 2006, criterii mai restrictive in privinta acordarii laptelui praf gratuit, mai ales ca politica institutiei vizeaza promovarea alaptarii naturale, potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale UNICEF.

In anul precedent, au beneficiat de lapte praf gratuit aproximativ 100.000 de mame, in 2006, numarul acestora va scadea la jumatate, spun surse din cadrul MS. Potrivit noilor reglementari, medicul de familie este responsabil pentru acordarea laptelui praf gratuit. El cunoaste starea de sanatate a mamelor inscrise pe lista lui de asigurati. Mai mult, el are obligatia sa inscrie pe lista de asigurati sugarii cu varste intre zero si 12 luni care nu beneficiaza de lapte matern intrucat mama are o boala grava, a murit sau sunt copii adoptati. Laptele praf pentru sugari este acordat gratuit, pe baza de prescriptie medicala eliberata de doctorul de familie, numai pentru copiii de pana la un an care nu beneficiaza de lapte matern din mai multe motive. Reteta are valabilitate pentru luna in curs. Daca medicul specialist - pediatru sau neonatolog - recomanda doctorului de familie, prin scrisoare medicala, acordarea laptelui praf gratuit intr-un anumit caz, responsabilitatea prescrierii revine celui care a facut recomandarea.

Potrivit conducerii Ministerului Sanatatii, mamele cu TBC pulmonar activ, cancer, septicemie, boli psihice grave, scleroza in placi, insuficienta renala sau cardiaca, dibet zaharat decompensat, mama infectata cu HIV, cele care fac tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, precum si radioizotopi nu au voie sa alapteze. In plus, mai pot primi lapte praf gratuit sugarii sanatosi la care medicul a constatat o crestere nesatisfacatoare din cauza absentei sau insuficientei cantitative a laptelui matern, copilul adoptat sau care este dat in plasament familial, cat si cel a carui mama a decedat.

Sursa: Cronica Romana 13.04.2006Comentarii (1)add
laptele gratuit al bebelusilor : Paula
Traim In Romania. Copii sanatosi, de pana la un an hraniti artificial, cu alt tip de lapte decat cel cel ce se acorda gratuit beneficiaza in continuare de acesta din urma. Am beneficiat o singura luna de gratuitate desi copilul meu este hranit numai cu lapte Bebelac. Sa fie oare dreptate aici.
Legea a dat copii nostri pe mana medicilor de familie (traiasca mita!!!), lasand la latitudinea acestora acordarea sau nu a hranei micutilor.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner