Minorul in strainatate fara parinti Imprimare E-mail


Potrivit Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, modificata si completata prin OU nr. 96/2006, act normativ care prevede in mod explicit conditiile de calatorie ale cetatenilor romani minori in strainatate, se precizeaza la "art. 30 lit. d) ca minorului care este titularul unui pasaport individual sau, dupa caz, al unei carti de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, i se permite iesirea din tara in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, in statul sau statele de destinatie, in perioada in care urmeaza sa desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.

In conformitate cu prevederile art. 24 alin. 1 lit. a) si alin. 2 din Hotararea 94/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, declaratia parintelui (parintilor), din care rezulta acordul cu privire la efectuarea calatoriei respective, in statul sau statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia, trebuie redactata in doua exemplare si insotita de o fotocopie.
 
Potrivit prevederilor art. 24 alin. 1 lit. e) din Hotararea nr. 94/2006 pentru aplicarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, persoana fizica majora, alta decat parintii, care insoteste un copil minor, altul decat copilul sau, trebuie sa prezinte in punctul de trecere a frontierei si cazierul judiciar".


Comentarii (1)add
Happy : Manucostel
testtestests
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner