Prevederi legale pentru internarea copilului cu mama Imprimare E-mail


autor:Oana Clocotici, asistent social

ImageDragi parinti, sunt situatii cand copiii dumneavoastra au nevoie de cateva zile de spitalizare. In functie de recomandarile medicilor, pe care ar fi bine sa le urmati, este necesar pentru sanatatea fizica si psihica a copiilor  sa fie spitalizati. Este bine sa stiti ca in aceste momente, pe care va doresc sa le aveti cat mai putine, sa fiti in permanenta alaturi de ei. In aceste momente de boala, cand copiii sunt suparati, deranjati de starea fizica, nici nu mai puteti sa comunicati sau sa va jucati cu ei ca in situatii obisnuite de viata zilnica.

 Daca sunteti alaturi de copilul dumneavoastra in aceste momente si starea sa fizica se va reface mai repede si astfel va puteti reintoarce la vechile obiceiuri. Noul mediu cu alte persoane, fara jucariile preferate si cu modificari ale programului zilnic datorita tratamentului ii pot face irascibili, suparaciosi si mofturosi. Atentie! e bine sa fiti calmi si intelegatori in astfel de momente pentru ca micutii dumneavostra sa nu sufere in plus fata de boala. E bine sa le explicati ca siropul, pastilele si uneori injectiile ii ajuta sa se vindece si astfel pot pleca mai repede acasa la jucariile iubite si la oamenii de care le e dor.

In Romania se incurajeaza spitalizarea copiilor impreuna cu mama, ca insotitor, sau alta persoana cu care copilul comunica si in care are incredere. Mamele, parintele insotitor al copilului spitalizat, beneficiaza de servicii hoteliere (masa si cazare) pe toata perioada bolii copilului. In situatia in care copilul are mai putin de 3 ani, nu se percepe nici o taxa pentru insotitor, iar pentru copii peste 3 ani, insotitorii platesc o taxa pentru serviciile hoteliere, stabilita in functie de spital. In cazul in care copilul dumneavoastra are certificat de handicap, nu se percepe nici o taxa pentru insotitor, indiferent de varsta copilului. Copil inseamna de la nastere pana la 18 ani.Comentarii (2)add
La Bacau, la spitalul de pediatrie : ministrul nesanatatii
La Spitalul de Pediatrie Bacau, Sectia Boli Contagioase, se interzice parintelui sa se interneze impreuna cu copilul bolnav, intrucat trebuie sa stea izolat. Astfel, un copil de 8 ani este constrans sa locuiasca singur in salon, plange in spatiul care ii este cu totul strain, este vizitat doar cand i se aduce masa si, daca au terminat discutiile doamnele asistente, o data, cel mult de doua ori pe zi. Parintii il pot vizita si sta cat mai putin cu el si sunt obligati de cadrele medicale sa lase copilul inchis, izolat in salonas, intre patru pereti zi si noapte.
In Romania nu se incurajeaza peste tot internarea copiilor cu mama. Dimpotriva, se interzice. De ce? Nu e vorba in acest caz de neglijare, mai mult, de un abuz?
...
Protectia copilului : meridian
Pentru asta puteti sesiza Protectia Copilului din Zona. Oricum trebuie sesizate autoritatile.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner