Proiect de Hotarare de Guvern - evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala Imprimare E-mail


HOTARARE nr………
pentru aprobarea organizarii, finantarii, derularii, monitorizarii si evaluarii Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara

In temeiul art. 108 din Constituţia Romaniei, republicată, al art. art. 45 alin.(1) si alin.(2) din Titlul II – Programele Nationale de Sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul Romaniei adoptă prezenta hotărare.

Art. 1. – Se aprobă organizarea, finantarea, derularea, monitorizarea si evaluarea Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara, denumit in continuare program, de catre Ministerul Sanatatii Publice, prin autoritatile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.

Art. 2 – (1) Programul mentionat la art.1 se desfasoara in 2 etape :
etapa I este premergatoare implementarii si derularii programului ;
etapa a II-a de implementare si derulare a programului se incheie la data de 31 decembrie 2007 si se desfasoara prin cabinetele de medicina de familie aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate la data de 31 decembrie 2006.
(2) – Etapa I prevazuta la alin. (1), cuprinde urmatoarele activitati :
a) tiparirea si securizarea taloanelor necesare populatiei pentru prezentarea la medic si la laborator;
b) expedierea taloanelor la toata populatia Romaniei;
c) tiparirea scrisorilor de informare a populatiei;
d) expedirea scrisorilor de informare intregii populatii a Romaniei;
e) achizitionarea tehnicii de calcul, a programului informatic, precum si asigurarea accesului la Internet necesare cabinetelor de medicina de familie in vederea derularii programului;
f) informarea tuturor medicilor de familie aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate cu privire la conditiile in care se deruleaza programul.  

Art. 3 (1) – Autoritatile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti sunt autorizate sa incheie contracte de furnizare servicii medicale cu cabinetele de medicina de familie pentru realizarea programului.
(2) - Autoritatile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti sunt autorizate sa incheie contracte de furnizare servicii medicale paraclinice cu unitatile sanitare publice pentru realizarea programului.
(3) - In situatia imposibilitatii asigurarii serviciilor medicale paraclinice de catre unitatile sanitare publice, autoritatile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti sunt autorizate sa incheie contracte pentru furnizarea acestora cu furnizorii organizati potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 124 din 29 august 1998, republicată privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, cu modificarile si completarile ulterioare, in urma aplicarii procedurilor de achizitie publica legale.

Art. 4 – (1) Pentru implementarea programului si monitorizarea rezultatelor acestuia, Ministerul Sanatatii Publice achizitioneaza, in numele si pentru autoritatile de sanatate publica si a municipiului Bucuresti, echipamentele de calcul si programul informatic necesar .
(2) – Tehnica de calcul mentionata la alin. (1) este atribuita in folosinta gratuita cabinetelor de medicina de familie, de catre autoritatile de sanatate publica si a municipiului Bucuresti, prin incheierea unor contracte de comodat  pe o perioada de 5 ani.
Art. 5 – Finantarea Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara se asigura prin bugetul Ministerului Sanatatii Publice, din venituri proprii, de la capitolul 66.10 Sanatate, astfel :
a)    de la Titlul 70 Cheltuieli de capital, echipamentele de calcul si programul informatic ;
b)    de la Titlul 20 Bunuri si servicii, cheltuielile aferente celorlalte activitati prevazute in program.

Art. 6 – Ministerul Sanatatii Publice elaboreaza in temeiul art. 48 din Titlul II – Programele Nationale de Sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificările şi completările ulterioare, normele metodologice de aplicare a prezentei hotarari, ca parte integranta a acesteia, aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice.

Aici puteti scrie propunerile si sugestiile dumneavoastra 

 

www.ms.ro 
Taguri:  Sanatate publica sanatatea populatiei
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner