Sa respectam Drepturile Copilului Imprimare E-mail


"De ce nu imi primesc fetita la gradinita pentru ca nu face inca la olita?....are 3 ani si nu imi permit sa angajez o bona, iar la gradinita mi-au zis sa o invat sa faca mai intai la olita.Ca sa nu mai zic ca toate locurile sunt ocupate...Ce trebuia sa fac? Sa o inscriu pentru gradinita de cand s-a nascut ca sa fiu sigura ca au loc?"

 

Image Copilul dvs. are dreptul sa urmeze invatamantul prescolar (gradinita) iar dvs in calitate de parinte, aveti obligatia legala (sunteti reprezentantul copilului) sa solicitati respectarea acestui drept. Faptul ca micutul nu face la olita nu are nici o legatura cu inscrierea acestuia intr-o unitate de invatamant prescolar. Drepturile copilului nu sunt conditionate de acest lucru.Ce aveti de facut?

 
1.Mai mergeti o data la gradinita respectiva(de stat, nu privata!) si solicitati inscrierea copilului.

 
2.Notati adresa gradinitei,numele directorului, numele persoanelor cu care ati discutat( solicitarea fie si orala a inscrierii copilului se adreseaza insa numai directorului), data cand ati facut acest demers

 
3.In cazul in care vi se refuza iarasi inscrierea copilului, redactati o cerere( in 2 exemplare) catre Primaria sectorului de care apartine gradinita si prezentati situatia in detaliu.Precizati in cerere motivul invocat de directorul gradinitei.Lasati in cerere si un nr de tel pt a putea fi contactata.Cererea se depune numai la Registratura Primariei(sau la Biroul Relatii cu Publicul) si [b]numai cu nr.de inregistrare.[/b]

 
4.Serviciul de Registratura al Primariei o sa va dea un nr de inregistrare.Il veti atasa la al doilea exemplar al cererii dvs.

 
5.Din acest moment este angajata raspunderea Primariei.Potrivit Legii nr.554/2004 a contenciosului adm.tiv, in cazul in care nu veti primi un raspuns favorabil( sau in cazul in care nu veti primi nici un raspuns)in termenul de 30 zile de la data depunerii cererii, aveti dreptul sa actionati in instanta autoritatea locala.Actiunea este scutita de taxa de timbru iar cei vinovati vor suporta consecintele legii( care nu sunt deloc blande!)

 
6.Exista posibilitatea sa sesizati( tot dupa modelul prezentat) si inspectoratul scolar.De obicei Primaria, dupa ce va aproba cererea dvs, o va trimite inspectoratului.( ca sa nu faceti prea multe drumuri pt a afla stadiul cererii dvs, veti suna acolo unde depuneti cererea si cereti detalii despre modul in care aceasta a fost solutionata)
Cadrul legal al cererii dvs il voi prezenta mai jos.

 
Sunt convins ca veti reusi sa va inscrieti copilul.Mult succes!

Un parinte, ca si dumneavoastra!

 Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner