CAUZELE APARITIE ACNEEI Imprimare E-mail


 
Cauza exacta a aparitiei acneei este necunoscuta dar medicii considera ca este rezultatul a catorva factori interdependenti.
Un factor important este cresterea secretiei hormonilor sexuali masculini denumiti androgeni, in timpul pubertatii atat la baieti cat si la fete. Androgenii determina marirea glandelor sebacee si cresterea secretiei de sebum.
Modificarile hormonale din timpul sarcinii, la inceperea sau incetarea administrarii de anticonceptionale  orale pot deasemenea fi cauzele aparitiei acneei.
Un alt factor este ereditatea. Cercetatorii considera ca tendinta de aparitie a acneei poate fi mostenita de la parinti. Spre exemplu, exista studii care arata ca multi baieti ce au acnee in adolescenta au in familie cel putin un parinte care avut la randul lui acnee.
Exista medicamente care duc la aparitia acneei: androgenii si litiul sunt cele mai des citate.
Cosmeticele prea grase (creme, farduri) pot influenta celulele foliculare determinand aglomerarea lor si astfel, aparitia cosurilor.



Taguri:  Cauzele aparitiei acneei
Comentarii (2)add
cum sa scapi de acnee : mirel
luati cunoscatorilor,experti,gnostici,medici ,dermatologi etc masuri.acneea apare ca rezultat al dorintelor sexuale.simplu ,faci sex, scapi de acnee, ce e asa greu?incurajati lumea,adolescentii spre o viata sexuala mai activa,spre o libertate sexuala etc
doamne cat puteti face cu ajutorul mass mediei dar nu stiu ce scopuri urmaritii... smilies/angry.gif smilies/sad.gif
...
ce comentariu pueril... dar asta-i nivelul : non-mirel
Acneea nu are legatura cu "dorinta sexuala" si nici cu cantitatea de sex prestata. Eu am 30 ani; am acnee in continuu de la 17 ani, indiferent de activitatea sexuala sau de dorinte. De 1 an fac sex in medie de 3 ori pe zi, iar cosurile isi vad de treaba neafectate. Odata cu varsta s-au modificat doar numarul si marimea - sunt mai putine, insa mult, mult mai mari.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner