Parintii si fumatul Imprimare E-mail


ImageSunteti parinti, sunteti fumatori, sau poate nu?    
Important este ca oricine, cunoaste efectele negative pe termen lung ale fumatului. Orice parinte indiferent daca este dominat sau nu de aceasta obisnuinta, ar dori sa isi tina copilul departe de ea. Odata cu inaintarea in varsta si apropierea de adolescenta ( varsta la care multi copii experimenteaza), apar si nelinistile vis-à-vis de “relele obiceiuri”. Cele mai des intalnite sunt fumatul si consumul de alcool. Usor de procurat, ele se transforma usor, din elemente cu un caracter social, intr-o nevoie fizica si psihologica greu de combatut.
Asa ca va dau cateva teme de gandire fata de metodele prin care puteti sa ii tineti pe copii departe de aceste vicii:
Discutati despre consecintele negative ale fumatului.    

Puteti da exemple pe care le aveti din randul membrilor familiei sau prieteni care au avut de suferit in urma acestor obiceiuri.
Pastrati comunicarea deschisa. Dezvoltati o relatie confortabila si de incredere pentru a putea discuta deschis si onest despre lucuri importante cum este fumatul. Inseamna in primul rand, sa fiti un bun ascultator. Daca se simt confortabili discutand cu voi, sansele sa aflati daca sau apucat de fumat, sau au fost presati de ceilalti, sunt mai mari.
Stabiliti cateva  reguli cit si consecintele nerespectarii lor.
Alocati in fiecare saptamana un timp special copiilor pentru aceste discutii. Mancati impreuna. Masa, un moment important si relaxant pentru fiecare, ofera cai multiple de comunicare. Daca nu in timpul saptamanii, cu siguranta se poate in weekend.
Incercati sa cunoasteti prietenii copiilor vostri. Cum, unde si cu cine isi petrec timpul. Va ajuta sa interveniti in momente oportune, sa oferiti suport atunci cand este nevoie.
Oferiti copiilor dragoste si afectiune. Chiar si atunci cand fac o prostie puteti spune: Te iubesc foarte mult dar….ai gresit.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner