Pielea femeilor imbatraneste mai repede decat cea a barbatilor Imprimare E-mail
Vaccinarea antigripala
Vaccinarea antigripala a copiluluiGripa este o infectie virala (virus influenza). Aceasta infectie are cea mai mare frecventa din decembrie pana in aprilie.
Mai mult...Concluziile unui studiu realizat in Germania sustine faptul ca pielea femeilor imbatraneste mai repede decat cea a barbatilor , studiul realizandu-se cu ajutorul unei investigatii laser care ar fi trebuit sa masoare gradul de uzura al pielii in urma expunerii la soare sau in urma imbatranirii.
Imbatranirea pieliiStudiul, publicat in Optics Letters, un Jurnal al Societatii Americane de Optica s-a bazat pe o noua tehnlogie in care medicii trimit impulsuri luminoase de raze infrarosii in cele mai profunde straturi ale pielii si masoara gradul de imbatranire.
Imaginea expusa a colagenului si a elastinei a caror degenerare cauzeaza ridurile si pierderea intinderii, netezimii, a aratat o pierdere a colagenului mult mai rapida la femei decat la barbati. 

“Aceste concluzii sunt puse in relatie cu activitatea sexuala, in raport cu acest lucru pielea femeii pierde mai mult si mai repede collagen decat barbatii” declara cercetatorii de la Universitatea Freidrich Schiller din Jena precum si cei de la Institutul Fraunhofer de Tehnologie Biomedicala din St. Ingbert.
Colagenul este de fapt un grup de proteine in stratul dermei, stratul de tesut de legatura al pielii si este responsabil de taria acesteia. Corpul uman sintetizeaza foarte mult colagen in tinerete insa cu varsta aceasta cantitate se reduce.
In momentul  de fata, dermatologii care vor sa examineze reteaua de colagen in derma unui pacient trebuie doar sa inlature o mostra de tesut si sa o examineze la microscop.
Autorii studiului spun ca noul test non-invaziv ar putea intr-o zi sa ajute industria produselor cosmetice anti-aging precum si studiul bolilor de piele care afecteaza structura colagenului.
 
Ionescu Ovidiu - Psiholog Taguri:  imbatranire pielea femeilor tratamente de piele
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner