bgalcon.jpg

Fratii care traiesc in buna armonie sunt mai tari decât orice fortareata.

nume copii
desenedecolorat.jpg
   fetita.jpg      scoobie.jpg
     Fetita       Scoobie Doo
Educative
Servicii Utile
 spiritualitate.jpg


logo_farmacia_dulfu_200_71.jpg


Sigur.info internet mai sigur pentru copii
 
 
Navigare pe net sigura pentru copii PDF Imprimare E-mail


Filtru ICRAPlusICRA = INTERNET RATING CONTENT ASSOCIATION este o organizatie internationala care se ocupa cu securitatea navigarii pe internet a copiilor. ICRA a dezvoltat un sistem de marcare a site-urilor cu continut nociv pentru copii (sex, violenta, rasism, droguri etc).
Organizatia a dezvoltat un sistem de recunoastere a site-urilor ca fiind adecvate sau inadecvate pentru uzul copiilor si minorilor.


Exista de asemenea si un filtru prin care parintii pot permite accesul doar la anumite site-uri pe care le selecteaza. Adminstrarea accesului la site-uri se realizeaza cu ajutorul programului ICRA PLUS. In cele ce urmeaza va prezentam in linii generale cum puteti descarca, instala si utiliza programul ICRAPLUS. Va facem in mod expres urmatoarele recomandari: PAROLA SI USERNAME pentru setarea si administrarea programului trebuie notate si tinute undeva unde copilul nu are acces.Programul este foarte restrictiv asa ca daca este activ nu permite accesul decat la site-urile pe care le-ati ales pentru copil.
Pot fi blocate chiar motoare de cautare precum Google sau Yahoo pentru ca au sisteme dinamice precum Chat, Mesagerie instanta, Forum pe care cei care au conceput programul le considera potential periculoase pentru siguranta copiilor (racolare, intalniri cu necunoscuti care isi pot ascunde identitatea ei fiind adulti)
RECOMANDARE
: PENTRU A PERMITE ACCESUL CAT MAI LARG DAR SIGUR AL COPIILOR PE INTERNET, VA RECOMANDAM SA FOLOSITIM UN MOTOR DE CAUTARE ADAPTAT DE TIPUL www.yahooligans.com (motor care este foarte selectiv, interzicand accesul la siteuri care contin violenta, sex, pornografie) Selectati (alow) site-urilor pe care le gasiti, astfel ICRAPlus va permite accesul copiilor doar la siteurile selectate de dumneavoastra in acest filtru . ATENTIE! DEBLOCAREA, DEZINSTALAREA, ADAUGAREA DE NOI SITE-URI PERMISE SE POATE FACE NUMAI CU PAROLA SAU USERNAME. Daca pierdeti, uitati parola programul ramane blocat la setarile anterioare.

Programul (filtrul) poate fi descarcat de pe site-ul scoalaparintilor.ro sau de pe site-ul ICRAplus

 

Pentru asistenta tehnica (instalare) puteti apela la formularul de contact scoala parintilor sau la asistenta oferita de ICRAplus (support)
Instructiunile sunt disponibile in engleza, franceza si italiana.

 
Taguri:  filte pentru parinti filtre cvontinut net siguranta online pentru copii prevenire acces internet copii
 


image Legislatie...


newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner