Criza economica si copiii Imprimare E-mail


Criza economica creeaza saracie, iar noi, copiii, suntem cei mai vulnerabili. Conform unei analize realizate de UNICEF si Banca Mondiala, , 350.000 de copii traiesc in acest moment in saracie absoluta. Ceea ce inseamna ca un numar mare de copii nu au conditii minime sa traiasca decent alaturi de parintii si fratii lor, iar majoritatea copiilor din aceasta categorie sunt, de fapt, copii sub 14 ani si care fac parte din familii numeroase.
De asemenea, trei sferturi dintre copiii saraci ai României traiesc la tara, unde resursele sunt foarte putine si unde ei sunt implicati in munci grele pe câmp sau cu animalele din gospodarii, neavând acces la ingrijiri medicale sau la educatie. Oricine merge in câteva sate din România va vedea ca sunt mari diferente pe care copiii le resimt cel mai puternic pentru ca nu sunt programe sociale sau medicale pentru ei, pentru ca scolile lor sunt mai sarace sau se afla la distante prea mari de locuintele lor.
Mai putem vorbi de dreptul la joaca, dreptul la informare si participare, sau de acces la Internet, când singura preocupare a lor sau a parintilor lor este sa supravietuiasca?
Saracia ii afecteaza atât de mult pe unii copii incât ei nu mai pot merge la scoala, multi dintre ei fiind obligati sa cerseasca sau sa faca alte lucruri pentru hrana, imbracaminte sau adapost. Numai in Bucuresti sunt peste 1000 de copii obligati sa inlocuiasca scoala cu strada, indiferent de anotimp, pericolul de a fi abuzat de persoane straine fiind permanent.
Totodata, la dezbaterile noastre, am inteles ca, anual, in România, 11 copii din 1000 mor inainte de a implini un an, media in  Europa fiind de doar 4,6. Suntem convinsi ca tara noastra poate gasi solutiile pentru ca aceasta situatie inacceptabila sa ia sfârsit.
 
Articol preluat din  Declaraţia Grupului de Iniţiativă al Copiilor


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner