Psihologia copilului

Dezvoltarea psihica a copilului explicata pentru parinti, articole care pot adauga un plus de informatii parintilor.
Care este relatia dinte parinte si copil, dintre copil si lumea inconjuratoare. Cum ne folosim de cunostintele noastre pentru a oferi copilului o dezvoltare cat mai armonioasa.


Activitati care stimuleaza inteligenta copiilor


Inteligenta este adeseori un subiect foarte intens dezbatut de catre parinti, cu atat mai mult cu cat, modalitatea in care copilul “corespunde” asteptarilor scolare este purtatoarea sperantelor noastre de recunoastere sociala. Suntem mandri de copilul nostru “inteligent”, de “notele bune” pe care acesta le obtine. Din pacate, modalitatea in care este perceputa inteligenta se rasfrange asupra asteptarilor noastre de la copil: calificative/note bune si…cam atat.

Taguri:  inteligenta copiilor activitati stimulatoare dezvoltarea copiilor
 
Relatia de cuplu si dezvoltarea copilului


Rolurile pe care femeia si barbatul si le asuma (sau ar trebui sa si le asume) la momentul constituirii unui cuplu se concentreaza asupra construirii relatiei dintre cei doi parteneri, chiar daca –ideal- ar fi ca fiecare dintre ei sa-si pastreze individualitatea. Este adevarat, pana sa vorbim de o relatie echilibrata intre femeie si barbat, in statusul lor de iubita/sotie si de iubit/sot, vorbim despre un proces indelungat de incercari de ajustare a atitudinilor, expectantelor, manifestarilor personalitatii lor. De multe ori, in perioada acestui proces apare si dorinta de a deveni parinte. Astfel, femeia si barbatul se vad pusi in situatia de a descoperi alte roluri: acela de mama si tata. Impreuna, au un rol important: parental.

Taguri:  Relatia de cuplu dezvoltarea copilului cresterea copilului sot sotie
 
Mai departe...
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner