Reflexele innascute Imprimare E-mail


Bebelusul dv. se naste cu un numar de reactii reflexe automate, care il fac sa poata sa se  adapteze in lume inca de la inceput.
Parte din aceste reflexe dispar in timp sau se reorganizeaza pentru a fiadecvate mediului,  mai eficiente si economicoase, adica se transforma in acte inteligente.
Reflexe innascuteIn primele saptamani de viata, bebelusul cand este sustinut in picioare , paseste, sau are un mers automat. Acest mers reflex dispare si se reconstruieste luni de zile mai tarziu.

Imediat dupa ce s-a nascut, beblusul, cand ii este atins cu degetul pe obraz isi roteste capul  in aceeasi directie si atunci cand se gaseste la sanul mamei, incepe sa suga. Reflexul de sugere este innascut si-i permite copilului sa se hraneasca.

Reflexul de apucare se declanseaza atunci cand atingeti cu degetul palma bebelusului., si acest act reflex dispare.


Bebelusul va transmite o seama de mesaje prin care va anunta ce nevoi are:

Tipa cand ii este foame, prea cald sau frig, cand este ud sau cand se simte singur.

Isi misca trupul si are grimase care va anunta cand este multumit si fericit.

Priviti-l cu atentie si veti observa ca are diferite expresii: zambeste, se incrunta, isi intoarce privirea cand va aude vocea.

Isi roteste capul in directia opusa sanului cand s-a saturat.

Toti nou nascutii au nevoie sa simta in centrul atentiei si preocuparii parintilor lor.
Au nevoie sa se simta confortabil in aceasta lume noua. Parintii  furnizeaza copilului legatura cu lumea..Bebelusul este inzestrat cu tot ce are nevoie pentru a cunoaste lumea, dar sensul si semnificatia ii este data de adultii din jurul lui.

Incercati sa aflati  ce-i place si ce-l supara pe bebelusul. Unii copii nu se simt bine cand sunt fixati cu privirea si leganati in acelasi timp. Incercati, atunci, sa-l priviti in ochi fara sa-i vorbiti si sa-i vorbiti fara sa-l fixati cu privirea.Acesta este o reactie la suprastimulare.

Fiecare bebelus este special , stilul somnului,  cand plang, au reactii inimitabile la zgomote, vocea mamei, zambesc si plang fara sa semene intre ei, fiecare este unic, copilul dumneavoastra.


Autor: Psiholog Carmen Anghelescu


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner