bgalcon.jpg

Fratii care traiesc in buna armonie sunt mai tari decât orice fortareata.

nume copii
desenedecolorat.jpg
   fetita.jpg      scoobie.jpg
     Fetita       Scoobie Doo
Educative
Servicii Utile
 spiritualitate.jpg


logo_farmacia_dulfu_200_71.jpg


Sigur.info internet mai sigur pentru copii
 
 
Uite cine vorbeste! Imprimare E-mail


Autor: Psiholog Carmen Anghelescu 

ImageVa amintiti de acest film? Nu era numai o metafora care sa suscite interesul publicului. Intr-adevar, bebelusul comunica permanent cu parintii lui, cel mai adesea cu mama, pentru ca ea este cea care de la inceput e  impreuna cu copilul.
In anii ’80 cercetatorii si specialistii prezentau date care au schimbat gandirea si atitudinea nu numai a profesionistilor dar mai ales a viitoarelor mame si viitorilor tati.
Despre ce este vorba?
Tehnologia acelor ani a facut posibil urmatoarele integistrari: O inregistrare video in utero, care a urmarit reactiile fatului(bebelusul inca nenascut)la diferitele melodii, zgomote si mesaje verbale.

Imaginile surprind miscarile ritmate ale fatului in functie de tipul muzicii si chiar mai mult… Imediat dupa nastere, s-a aranjat urmatorul experiment :

Nasterea s-a produs intr-un mediu  de liniste totala , la 20 de minute de la acest eveniment, “tanarul bebelus” a fost strigat de cinci femei, printre ele era si mama lui.
Bebelusul a reactionat numai cand a auzit vocea mamei lui, mama dialogand cu el inca de pe vremea cand era in burta ei.
Alt experiment mult asemanator cu acesta a dovedit nu numai bebelusul nou nascut  recunoaste timbrul vocei mamei si a tatalui, daca s-a facut auzit de fat in timpul sarcinii, si chiar are reactii differentiate in functie de semnificatiile mesajului verbal.

Tot cercetarile au aratat ca bebelusii care au fost stimulati verbal in perioada lor intrauterina incep sa vorbesca mai devreme, dar mai ales pronunta mult mai correct.

Ce alt element important mai este de evidentiat in urma acestor descoperiri?

Bebelusul vine pe lume cu anumite competente, bebelusul are memorie, mintea lui inregistreaza ce aude si ce i se intampla, el are o istorie si  exista ca individ inca dinainte de a se naste..Este deja stiut ca bebelusul se linisteste repede cand este pus pe abdomenul mamei si cu urechea aude zgomotele bine stiute ale batailor inimii mamei lui.E un sunet cunoscut pentru el si linistitor.

Bebelusul comunica, primeste mesaje le decodifica si transmite mesaje.

Primele mesaje sunt poate codificate intr-un limbaj – cunoscutul plans – pe care mamele incet,incet invata sa-l decodifice.


 


image Legislatie...


newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner