Briose cu banane si ciocolata Mic dejun sau gustare pentru scoala Ingrediente: 1si1/2 cesti de faina 2/3 ceasca de zahar 1 si ½ lingurite de praf de copt un varf de cutit sare 1 ceasca de piure de banane (2 banane mari sau 3 medii pasate) 1 ou mare ¼ ceasca unt topit ¼ ceasca de smantana 2 lingurite de esenta de vanilie ¼ ceasca de lapte ½ ceasca de fulgi de ciocolata 1. Incalzeste cuptorul la 180°C. 2. Tapeteaza formele pentru briose cu hartie pentru copt. 3. Intr-un bol amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea; amesteca cu o furculita pana se omogenizeaza. 4. Intr-un bol pentru mixer amesteca piureul de banane, oul, untul topit, smantana, esenta de vanilie si laptele. Amesteca pe viteza medie pana se omogenizeaza. Schimba mixerul pe viteza mica si incorporeaza ingredientele uscate de mai sus (nu exagera cu mixatul). La sfarsit, adauga fulgii de ciocolata. 5. Umple fiecare forma cu aluatul obtinut. Coace briosele aproximativ 20 de minute sau pana cand suprafata lor devine aurie. Incearca-le cu o scobitoare: daca pe ea este ciocolata topita si nu aluat, inseamna ca sunt gata. 6. Lasa briosele sa se raceasca (pe un gratar)
Comentarii () |
|
|
|
|