Prajitura egipteana Imprimare E-mail


Rasfata-ti micii printi cu acest desert exotic, foarte usor de preparat si mult mai usor de mancat. Inchideti ochii si imaginati-va ca sunteti pe malul Nilului cel plin de crocodili si vedeti in zare piramidele.

INGREDIENTE PENTRU SIROPUL DE ZAHAR:
2 cani de zahar (poti folosi si zahar brun)
2 cani de apa
1 lingura de unt
2 linguri de suc de lamaie

MOD DE PREPARARE:
1. Pune zaharul, apa si sucul de lamaie intr-un vas pe foc si lasa-le acolo pana au fiert, amestecand din cand in cand.
2. Adauga lingura de unt.
3. Lasa la foc mic pentru inca un sfert de ora si apoi raceste-l.

INGREDIENTE:
2 cani de gris
1 cana de zahar
1 cana de nuca de cocos rasa
1 cana unt
1 cana lapte
½ lingura iaurt
½ cana fulgi de migdale sau alune tocate
2 lingurite praf de copt

MOD DE PREPARARE:
1. Amesteca zaharul, nuca de cocos si grisul apoi adauga praful de copt.
2. Intr-un vas, amesteca laptele si untul si da-le intr-un clocot.
3. Toarna fiertura peste amestecul de la punctul 1. Adauga si iaurtul. Amesteca temeinic.
4. Tapeteaza o tava de copt cu unt.
5. Toarna uniform aluatul in tava de copt (grosimea de approx. 2cm).
6. Coace-l la 180 grade aproximativ o jumatate de ora, pana devine auriu.
7. Scoate prajitura din cuptor si imprastie in mod egal migdalele sau alunele pe suprafata ei, impingandu-le usor cu degetul.
8. Lasa la racit prajitura o ora.
9. Toarna deasupra blatului siropul de zahar racit.
10. Baga la cuptor (foc mic) inca 5 minute pana cand devine aurie.
11. Taie prajitura in patratele si serveste-o calda sau rece.


Comentarii (1)add
prajitura egipteana : Marienuta
Dragi mamici,

Multumesc persoanei care a scris reteta -- m-am bucurat mult cand am descoperit-o pe site. Mi-a adus aminte de perioada cand si copiii mei erau mici si le faceam, destul de des, aceasta prajitura si mancau cu placere si se murdareau de sirop si cocos si era .. o nebunie .. de multe ori le-o pregateam numai la bucuria gandului cum o vor manca si vor spune: buuun mama, bun.....Acum au crescut si astept sa aiba si ei copii, carora sa le pot face si lor aceasta prajitura.
Asadar, v-o recomand cu toata caldura si increderea. Nu este greu de facut, este usoara....oarecum .. si o pot manca si mamicile - cate o bucatica... dar copiilor dumneavoastra sigur o sa le placa- este aromata, dulce, putin crocanta---o mimunatie... si pentru cei mici si pentru cei mai mari...
o recomandare: in masura in care credeti ca o sa va placa, sa stiti ca tava in care se coace prajitura trebuie unsa cu un strat - nu foarte gros- de pasta de susan (tahina), care se gaseste la supermarket-uri - Carrefour sau Mega Image. Asa este reteta originala si ii da si un gust aparte....si, tot daca va place, deasupra ar trebui pus fistic.... este foarte buna si cu nuci sau alune, dar cu fistic este si mai si.... incercati.

Succes si sa va creasca copii mari si sanatosi.
Mariana
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
Trimiteti retete culinare

Nume (*)
Invalid Input
Email (*)
Invalid Input
Subiect (*)
Invalid Input
Mesaj (*)
Invalid Input

  
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner