Calendarul de vaccinari Imprimare E-mail


Vaccinarea  creaza imunitate pentru boli infectioase pe cale artificiala. Se folosesc pentru aceasta germeni atenuati, omorati sau  particule antigenice.

 Vaccinarile previn aparitia unor boli infecto-contagioase. Bolile infectioase sunt extrem de contagioase putand determina cu  epidemii. In acelasi timp prin vaccinare se previne aparitia unor boli grave. In concluzie la nivelul populatiei vaccinarile previn aparitia unor epidemii, iar la nivel individual aparitia unor boli cu potential de evolutie grave (Hepatita B, poliomielita).


Calendarul de vaccinari in vigoare, conform normelor Ministerului Sanatatii in Romania, este urmatorul (din anul 2004):


1. intre 24 de ore si 7 zile: Hepatita B/BCG
2. la 2 luni: DTP/Hepatita B, VPO
3. la 4 luni: DTP/VPO
4. la 6 luni: DTP/VPO, Hepatita B
5. la 12 luni: DTP/VPO
6. inter 12-15 luni: RRO
DTP= diftero-tetano-pertusiss
VPO= vaccin antipolio oral
BCG= bacilul Calmette/Guerin
RRO= vaccin Rubeola, Rujeola, Oreion

Vaccinarile din acest program sunt gratuite pentru toti copii.


Vaccinarile sunt facute de medicii de familie. Aveti grija sa va notati datele la care au fost facute vaccinarile; semnalati medicului  raceala, diarea, sau alta afectiune pe care copilul a avut-o inaintea sa fie vaccinat. Tineti legatura cu medicul dumneavoastra de familie in cazul in care apare: febra, eruptii sau alte simptome dupa vaccinare.
N.B.daca vaccinati copilul cu alte tipuri de vaccin decat cele recomandate de Ministerul Sanatatii  va trebui sa stiti ca schema de administrare se poate modifica. NOTATI NUMELE VACCINULUI FOLOSIT SI ANUNTATI MEDICUL DE FAMILIE!

Este bine sa va prezentati la medical care face vaccinarea in ziua si la ora stabilite. Unele vaccinuri sunt in fiole multidoza care nu pot fi pastrate prea mult timp dupa prima utilizare. Daca se depaseste un anumit timp devin inactive. Medicii de familie isi cheama un numar de pacienti corespunzator dozei. Daca intarziati s-ar putea sa pastreze vaccinul copilului dumneavoastra mai mult decat este indicat sis a nu se obtina o vaccinare de calitate. Produsele din farmacii sunt pentru un singur pacient.

Autor: Mircea Anghelescu Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner