Fimoza Imprimare E-mail


Fimoza este afectiunea in care preputul prea stramt nu permite decalotarea.
Fimoza este cauzata de un inel fibros de la nivelul preputului copilului mic (la baieti!)

 Fimoza poate fi stransa, incat sa impiedice urinarea sau mai larga, si atunci nu vorbim decat de o decalotare dificila. In general vom vorbi mai ales despre decalotarea dificila, cazurile in care mictiunea este ingreunata fiind mult mai rare. Pediatrii recomandau manevre usoare de decalotare pentru largirea treptata a acestui inel fibros.
Fimoza nu favorizeaza infectii locale sau renale. Sunt foarte rare cazurile in care fimoza este atat de stransa incat sa impiedice mictiunea (adica sa impiedice copilul sa faca pipi).
Nu se recomanda operatia (circumcizie) sau manevrele de decalotare descrise anterior. Prin decalotari repetate se produc mici leziuni care duc la cicatrici care mai curand stramteaza inelul fibros. In plus poate cauza o complicatie grava, parafimoza. Aceasta consta in strangularea glandului de catre preput si necesita interventia chirurgicala de urgenta!

Fimoza se vindeca spontan in adolescenta prin cresterea glandului. Pediatri americani recomanda sistematic circumcizia. In Europa interventia chirirgicala nu este regula, mai ales in cazul in care fimoza nu este stransa. Inflamatiile locale sunt prevenite prin igiena locala, evitand manevrele de decalotare. Daca totusi se intampla ca glandul sa fie strangulat de preput, prezentati-va cu copilul la camera de garda a unui spital de pediatrie cu sectie de chirurgie, cat mai repede. Intrventia este simpla si in general nu necesita spitalizare. Parafimoza este un accident care trebuie evitat.

Autor: Mircea Anghelescu

 

 Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner