Ingrijirea bontului ombilical la nou nascut Imprimare E-mail


In timpul vietii intrauterine copilul este legat de mama printr-un cordon, cordonul ombilical. Acesta contine vase de sange prin care elementele nutritive trec din sangele mamei in circulatia copilului (se numeste circulatie feto-placentara). Dupa nastere cordonul ombilical este taiat la aproximativ 1,5 cm de burtica nou-nascutului si se leaga. Aceasta se numeste "amputare ombilicala" sau taierea buricului.Bucatica de cordon ombilical se prezinta sub forma unui cilindru gelatinos albicios. In 5 - 10 zile, se inchide la culoare, se usuca si se desprinde.

In aceasta timp buricul trebuieste ingrijit pentru evitarea infectarii. Buricul nou nascutului se curata o data pe zi, folosind comprese sterile si alcool, timp de 4-5 zile, pana cand bontul ombilical va cadea. Pentru a evita iritarea si aparitia unor probleme, ombilicul trebuie pastrat uscat, neacoperit de scutec (rasfrangeti marginea scutecukui de unica folosinta spre exterior daca acopera buricul) si pana la cicatrizarea trebuie sa evitati ca pielea sa fie uda sau transpirata in jurul buricului.

Daca pielea din jurul buricului este iritata, umflata si rosie, este necesar consultarea medicului. Omfalita, infectarea buricului nou nascutului se poate evita prin masurile de igiena enumerate mai susComentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner