Vaccinari facultative la copii Imprimare E-mail
Cititi si...
Calendarul de vaccinari

Vaccinarea  creaza imunitate pentru boli infectioase pe cale artificiala. Se folosesc pentru aceasta germeni atenuati, omorati sau  particule antigenice.


Mai mult...Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antiurlian (oreion)
Utilizarea trivaccinului s-a dovedit extrem de eficient deoarece permite reducerea rezervorului de virusuri, protejeaza anturajul, mai ales femeile insarcinate si copiii nevaccinati datorita unor contraindicatii majore.
Indicatii
• Imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola, incepand cu varsta de 12 luni.
• Imunizarea activa a copiilor care traiesc in colectivitati (crese, gradinite), incepand cu varsta de 9 luni. In acest caz este necesara revaccinarea copilului la varsta de 15 luni, cu acelasi vaccin pentru a asigura o protectie perfecta.
• Imunizarea in cadrul masurilor preventive de vaccinare, a tuturor copiilor mai mari de 9 luni, dintr-o colectivitate, dacã exista un risc epidemiologic.

Schema de vaccinare
• Pentru vaccinare este necesara o singura administrare, dacã varsta copilului este cuprinsa intre 12-15 luni.
• Dacã vaccinarea s-a început la varsta de 9 luni, pentru copii care traiesc in colectivitati, o a 2-a injectie este recomandata 6 luni mai tarziu (la varsta de 15 luni).

Efecte secundare
Vaccinul combinat este bine tolerat de copii.
Reactii minore pot fi observate la 5 zile de la injectare : febra, simptome rinofaringiene sau respiratorii trecatoare, o usoara eruptie cutanata.

Vaccinarea antihepatita A
Indicatii
• Imunizarea activa fata de infectiile produse de virusul hepatitic A la subiectii cu risc de expunere la boala (zone sau comunitsti cu prevalentã ridicata, copii institutionalizati, hemofilici, cu boli hepatitice cronice sau care prezinta riscul de a dezvolta boli hepatitice cronice -bolnavi cu hepatita B sau C).
Acest vaccin nu asigura protectie impotriva infectiilor cauzate de virusurile hepatitei B, C si E, sau a altor agenti patogeni hepatici.

Schema de vacinare

• copii si adolescenti pana la varsta de 18 ani inclusiv: 1 dozã pediatricã de 0,5 ml, urmata de un rapel la 6-12 luni de la prima doza;
• incepand cu varsta de 19 ani: 1 dozã  adult de 1 ml, urmata de un rapel la 6-12 luni de la prima doza.

Efecte secundare

• Vaccinul este bine tolerat. Reactiile adverse sunt usoare, de scurtã durata si dispar fara tratament.

Vaccinarea antigripala

Autor: Cristina PopescuTaguri:  Vaccinari facultative la copii vaccin antirubeolic antirujeolic oreion
Comentarii (1)add
O minciuna : atol
Nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinarea in masa a dus la eradicarea vreunei boli a copilariei. Desi este adevarat ca unele boli ale copilariei, candva foarte frecvente, au scazut in incidenta sau au disparut dupa introducerea vaccinarii in masa, nimeni nu stie de ce. Mai degraba imbunatatirea generala a conditiilor de trai poate fi motivu.Exista suspiciunea crescanda ca vaccinarea impotriva bolilor relativ inofensive ale copilariei este responsabila de cresterea dramatica a bolilor autoimune, crestere aparuta dupa introducerea vaccinarii in masa a copiilor.

E vorba de boli de temut, ca leucemia, cancerul, artrita reumatoida, scleroza multipla, boala Lou Gehrig, lupusul eritematos si sindromul Guillain-Barre. O boala autoimuna poate fi definita simplu ca o situatie in care mecanismele de aparare ale organismului nu pot face distinctia intre invadatorii straini si propriile tesuturi si, in consecinta, isi distruge propriile structuri. Am dat oare oreionul si pojarul pe cancer si leucemie ?
Inainte de a va vaccina copiii cititi cartea VACCINAREA:EROAREA MEDICALA A SECOLULUI
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner