Saptamana 2 de sarcina Imprimare E-mail


Sarcina in 2 saptamanaDezvoltarea bebelusului:
Embrionul este compus din 150 de celule. Acestea sunt impartite in 3 straturi, fiecare dintre acestea dezvoltându-se in mod independent.

Stratul interior se numeste endoderm sau endoblast si va deveni sistem respirator si sistem  digestiv, plus alte glande cum ar fi ficatul, pancreasul, tiroida si timusul.
Startul median (mezodermul) va fi foarte ocupat! Acesta se va transforma in: oase, cartilaje, sistem circulator (inima si vase sanguine), derma, sistem muscular, sistem excretor, organe genitale si invelisul organelor interne.

Stratul extern (endodermul sau ectoblastul) va da nastere creierului si sistemului nervos, dar si epidermei (piele, par si unghii).

Acum, embrionul pluteste liber in uter, supravietuind datorita secretiilor uterine.
Profilul bebelusului:        Lungime:       -  0.1 - 0.2 mm (dimensiuni medii)
                                        Greutate:  -  
Ce simte ea:

 Nu aveti inca simptomele care sa indice prezenta unui viitor copil, cu exceptia faptului ca, la sfârsitul acestei saptamâni, veti dori sa dormiti mai mult decât de obicei. in unele cazuri, puteti avea o sensibilitate crescuta la nivelul sânilor si usoare stari de greata.

Unele femei pot simti nevoia sa urineze mai des… un alt semn al sarcinii.
Ce simte el:
Probabil ca nu aveti nici un indiciu sau vreo idee despre ceea ce se va pogori asupra dumneavoastra!
Informatii utile:

Exista 2 optiuni pentru testul de sarcina. Daca nu v-a venit ciclul, probabil ca veti dori sa dati o tura la farmacie pentru un test rapid pe baza de urina (precizie 99%), sau la un laborator, pentru analiza sângelui.


 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner