Saptamana 4 de sarcina Imprimare E-mail


Saptamana 4 de sarcinaDezvoltarea bebeluşului:

 La sfârşitul primei luni, embrionul arată ca o mica creatură preistorică.

În jurul zilei 26-28 apar mugurii ce se vor dezvolta treptat în membre.
În medie, fatul măsoară aproximativ 3 mm de la coccis până în vârful capului (cam cât un bob mare de orez). De fapt, în a 21-a zi, embrionul măsoara 1,5 mm şi în ziua 28 va măsura 5 mm.

Profilul bebeluşului:        Lungime: -  5 mm
                                       Greutate:  -  

Ce simte ea:
Acum ştii sigur că eşti însărcinată, şi, dacă este pentru prima dată, începi să te gândeşti că anul ce urmează va fi o experienţă tare ciudată. Dacă nu este pentru prima oară, atunci ştii exact ce te aşteaptă.

O surpriză plăcută pentru multe persoane… sânii tăi încep să crească. La început, schimbarea este foarte discretă, dar după nouă luni vei purta sutiene mai mari cu câteva numere.

Ce simte el:
Sanii mariti sunt pentru orice barbat o atractie, dar atentie: pot deveni durerosi, asa ca trebuie sa aveti mare atentie pentru partenera dumneavoastra

Informaţii utile:
Doctorul vă va prescrie vitamine pe care să le luaţi pe parcursul întregii sarcini.
Dacă aveţi pisică, aveţi grijă ca partenera să nu intre în contact cu puii acesteia. De fapt, cel mai bine ar fi ca animalul să stea departe de ea. Pisicile pot fi purtătoarele unui virus numit toxoplasmoză, care poate dăuna atât mamei, cât şi copilului. De aceea, trebuie sa aveti mare atentie ca pisica sa fie vaccinata si/sau in atentia medicului veterinar.


 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner