Saptamana 5 de sarcina Imprimare E-mail


Dezvoltarea bebeluşului:Saptamana 5 de sarcina

La sfârşitul acestei săptămâni, baza creierului copilului tău, maduva  spinării şi sistemul nervos sunt la locul lor.

Celulele nervoase se dezvoltă cu o ritm de 250000/minut! Ochii, urechile şi gura încep să se formeze tot acum.

Ţesuturile încep să se dezvolte astfel încât să formeze coloana vertebrală şi muşchii abdominali. Inima bebeluşului începe să bată regulat, dar înca este la suprafaţa corpului şi nu în  cavitatea toracică.

Profilul bebeluşului:       Lungime: -  5 - 7 mm
                                      Greutate:  -

Ce simte ea:

Până acum, probabil că ginecologul v-a confirmat sarcina. Dacă aţi avut noroc, în timpul consultaţiei doctorul v-a ajutat să simţiţi mica umflătură care reprezintă începutul unei noi vieţi. Când aţi intrat în cabinet, aproape că plângeaţi (de frica/stres/tensiune/anticipare), dar când aţi atins acea mingiuţă, pur şi simplu v-aţi topit de bucurie. Primul contact cu copilul este minunat şi intens… Va dura ceva până vă veţi trezi.

Ce simte el:

Este bine să mergeţi cu partenera la prima consultaţie. Este o bună ocazie să arătaţi că vă pasă şi să faceţi cunoştinţă cu ginecologul (pe care, în mod normal, nu l-aţi cunoaşte niciodată). De obicei, la prima consultaţie se notează greutatea, se face un examen fizic, se pun întrebări despre ultima menstruaţie şi doctoral va face niste calcule ciudate cu ajutorul unei hărţi circulare.

Pentru aceia dintre dvs care doresc mai multe detalii… Examenul pelvian ar trebui să arate un uter lărgit, e verificată coloraţia purpurie a vulvei, cervixul este ceva mai moale şi vârful uterului poate fi simţit printr-o atingere uşoară. Calculul cu hârtia circulară este o metodă standard, folosită pentru a estima data probabilă a naşterii, data concepţiei etc., astfel puteţi face o comparaţie a datelor la prima ecografie.

Informaţii utile:
Dacă aveti greţuri matinale, nu ezitaţi să-i cereţi doctorului un tratament, există foarte multe soluţii disponibile.
Pont:
Când vă treziţi, beţi un pahar cu apă şi mâncaţi un biscuite înainte de a vă ridica din pat. Este de preferat să evitaţi băuturile carbogazoase care vă baloneaza.


 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner