CAND TREBUIE SA MERGEM LA URGENTA E-mail


CAND TREBUIE SA MERGEM LA URGENTACopilul mic este in centrul preocuparilor parintilor lui.Tot ce I se intampla este foarte important. Parintii tineri si la primul copil exagereaza uneori si cred ca mersul la camera de garda a unui spitalsau chemarea salvarii in toiul noptii, se impune.
Experienta multor servicii  medicina de urgenta, de la noi si din lume, arata ca totusi trei sferturi din consultatiile acordate in urgenta nu fac parte din aceasta categorie (e drept, din punctul de vedere al medicilor!). In cele ce urmeaza voi incerca sa va explic ce anume reprezinta motive intemeiate de alerta si urgenta. :

Bebelusul are febra de peste 38,5C care persista si nu cedeaza la antitermicele uzuale (pana la 6 ani Paracetamolul ; ASPIRINA ESTE CONTRAINDICATA)

Bebelusul are o diaree persistenta, chiar sub un tratament

Criza de astm sau astmatiforma, bebelusul nu poate respira eficient, se aud suieraturi in timpul expirului

Bronsiolita copilului sub 3 luni ; bebelusul are respiratia grea, in inspiratie se vad spatiile dintre coaste (intercostale) care sunt « aspirate », adancite ; se poate observa chiar adancirea spatiului de deasupra claviculei in timpul inspiratiei.

Trebuie amintesc ca primul reflex in cazul febrei la un sugar trebuie sa fie sa DESCOPERITI bebelusul ! Cel mai des parintii cred ca un copil cu febra trebuie tinut la cald. Producerea de caldura in exces ca urmare a reactiei organismului  trebuie combatuta in primul rand prin inlesnirea pierderilor. Tineti copilul intr-o incapere unde temperatura sa fie in jur de 20C. Administrati un medicament pentru scaderea febrei, adaptat varstei (paracetamolul este cel mai indicat ; aspirina nu trebuie folosita la copilul sub 6 ani) si daca febra peste 38,5 C persista, inveliti pieptul si burtica copilului cu un  prosop udat si stors cu apa la calduta (37C) si prezentati-va la un serviciu de urgente pediatrice.
Daca in timpul episodului febril copilul are miscari dezordonate, se invineteste, scaderea febrei este primul lucru care trebuie facut prin impachetarea pieptului si burticii cu prosoape umede (36-37C) si prezentati-va la camera de garda cat mai repede. !

Evident accidentele urmate de traumatisme, inghitirea unor obiecte sau substante de catre copil reprezinta alte motive de urgente medicale.

Autor: Dr.Mircea Anghelescu 
Taguri:  Sarcina Sarcina CAND TREBUIE SA MERGEM LA URGENTAsanatate copilul mic cu copilul la doctor sanatatea copilului parinti si copii medic de familie
Comentarii (2)add
Foarte interesant : Katalos
Foarte interesant articolul
...
Pentru domnu doctor : flasher popescu
foarte atent cu atat de sensibile subiecte
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner