Arte Martiale pentru prescolari Imprimare E-mail


Autor: Andreea Budean - Centura neagra 2 Dan
ImageProgramul Micii Samurai
Perioada prescolara se considera varsta cea mai potrivita, atat pentru invatarea unor reguli de igiena de baza, pentru dezvoltarea creativitatii, invatarea unor reguli de comportament, de integrare intr-un colectiv, cat si pentru initierea in activitatea sportiva.
   Invatamantul prescolar este principalul partener educativ al familiei. Gradinita creaza un mediu adecvat copiilor, punandu-i in contact si realizand astfel o buna socializare a lor. Ea poate oferi o educatie generala adecvata varstei, dispunand de educatoare calificate si poate asigura un debut bun in invatamantul primar. De asemenea, este un mediu de ocrotire si petrecere placuta a timpului.
    Prin procesul pedagogic desfasurat la gradinita, copilul este supus unor influente de crestere si dezvoltare pe multiple planuri. In aceasta perioada, exercitiul fizic se aplica intr-o forma metodica bine stabilita si, alaturi de ceilalti factori, contribuie la evolutia optima a copilului, creandu-i conditii favorabile incadrarii sale in perioada scolara.
    Ca o alternativa a sistemului clasic educational, scoala noastra vine cu o noua metoda de implementare a valorilor importante pentru prescolari, prin intermediul Artelor Martiale.
Scopul grupei noastre este de a crea o atmosfera familiara si plina de siguranta in care copiii sa se dezvolte nu numai din punct de vedere fizic, ci si personal, social, emotional, moral si creativ. Se stie ca toti copiii invata mult mai repede prin joaca. Deci jocul reprezinta pentru ei un mod de a percepe lumea.
Noi dorim sa le aratam ca si invatatul poate fi distractiv, si de asemenea ca este foarte important sa stii sa ai grija de tine.
Multe din scolile traditionale de Arte Martiale puneau foarte mult accent pe disciplina, respect, onoare, toate acestea facandu-se printr-un antrenament foarte dur.
Odata cu trecerea timpului, si Artele Martiale  s-au schimbat. Astazi, ele pun accent pe aceleasi valori, dar metoda de insuflare a acestora este diferita.
    Ca o adaptare la noile conditii, apare necesitatea elaborarii unui nou sistem de redare, special creat pentru prescolari, un program care sa se potriveasca atat nevoilor lor, cat si celor ale parintilor acestora.
Noi consideram ca perioada de la 4 la 8 ani reprezinta cea mai importanta perioada din dezvoltarea unui copil (fie el fata sau baiat), de aceea el trebuie sa beneficieze de cat mai mult ajutor. Desigur, cel mai important rol il au parintii, dar implicarea intr-un sport poate produce rezultate mult mai mari. Artele Martiale, departe de a-i rani, contribuie la dezvoltarea copiilor atat pe plan fizic cat si psihic.
    Prin implementarea valorilor cu adevarat importante, ei vor putea fi ajutati sa intre in societate cu mai multa incredere in fortele proprii si cu mai mult entuziasm.
    Supus interactiunii cu alti copii de aceeasi varsta, un Mic Samurai va invata sa lucreze impreuna cu ceilalti si sa se controleze pentru a nu-i rani.
In scoala Dejanu, am reusit implementarea unui astfel de program, si de la infiintarea clasei de prescolari si pana in prezent se pot observa toate beneficiile pe care acest sistem le-a adus: de la canalizarea energiei copiilor spre o activitate pozitiva, pana la dezvoltarea aptitudinilor necesare infruntarii vietii.

Clubul Sportiv Jissen Do
www.jissendo.ro
Andreea Budeanu – Centura neagra 2 DanComentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner