Despre Scrima Imprimare E-mail


Initiere incepe de la o varsta cat mai frageda, mai ales daca se urmareste performanata. Din studiile nostre am ajuns la concluzia ca varsta de 4 ani este o varsta la care, atat calitatile motrice cat si calitatile psihice sunt in dezvoltare. Prin urmare avem in formare doua grupe de copii cu varste de la 4-6 ani.
Comparativ cu alte sporturi individuale, in scrima victoria nu revine aceluia care are o musculatura puternica, ori un fizic robust, ci aceluia care dovedeste a fi mai inteligent si indemanatic.

Nu intamplator, diferiti specialisti au comparat scrima, pe plan mental, cu „o partida de sah disputata cu viteza luminii”. Este un sport complex din toate punctele de vedere fiind un mare consumator de energie, atat fizica cat si psihica, indicat pentru cei ce lucreaza in domeniul in care stresul este majoritar.

Scrima dezvolta o deosebita agerime a gandirii si totodata o viteza de decizie si actiune remarcabila. Scrimerii se situeaza pe primul loc in privinta vitezei de ractie complexa, inaintea pilotilor de incercare ori a boxerilor. Pe de alta parte continutul psihologic al scrimerilor rezulta din angrenarea in efort a tuturor proceselor psihonervoase.

ScrimaCa disciplina sportiva, scrima contopeste in modul cel mai fericit toate aceste componente cu intregul aparat locomotor si impreuna cu arma sportiva, formeaza un tot unitatar bine coordonat in ansamblu cu mintea si intreg corpul scrimerilor.

Cursul de initiere, de baza, dureaza aproximativ o luna in functie de capacitatile de invatare ale cursantului. In totalitate, intierea in arta scrimei dureaza aproximativ un an de zile si l-am structurat pe doua semestre.

Accidentele in scrima s-au datorat uzurii si intretinerea defectuasa a echipamentului sportiv specific.La toate competitiile echipamentul in totalitate este verificat si testat, fara acest control duce la excluderea dreptului de a participa. In timp producatorii de echipament sportiv au atins un grad inalt de securitate, atigand normele de fabricatie ale vestelor antiglont. Chiar si asa, sportivii de performanta si inalta performanta sunt asigurati pe viata la mari companii de asigurari.

Asociatia sportiva Clubul de Scrima Engarde , primul club particular de scrima din Romania, infiintat in anul 2005. In present, avem un staff tehnic compus din patru instructori sportivi si un antrenor coordonator, instruind aproximativ 50 de sportivi,
dintre care 30 sunt legitimati la Federatia Romana de Scrima.
Cursul de scrima se desfasoara in cele doua sali din Bucuresti: sala de sport a Colegiului Cantemir Voda si sala de scrima a Campusului Universitar ANEFS.

ScrimaCa palmares detinem o medalie de argint prin Dabija Adrian la Campionatul Europen de copii 12 ani din Klagenfurt-Austria 2009, o medalie de argint prin Constantinescu Ioan la Derescke –Ungaria 2009 (un program european pentru
copii) precum si alte medalii la campionatele nationale de copii din Romania.

Momentan avem o grupa de 20 sportivi inscrisi la cursul de initiere la categoria copii si 10 la adulti.
Costul unui curs de scrima este 120 RON/luna a 8 sedinte pentru adulti iar pentru copii, elevi si studenti oferim reducere de 20%, a 12 sedinte/luna.


Date de contact
ASOCIATIA SPORTIVA CLUBUL DE SCRIMA „ENGARDE”

040891 BUCURESTI, Str. Izvorul Crisului nr. 3, sector 4,bl. A2, ap. 11, tel. (40)72671.60.51,fax. (40)31418.79.85 E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Website: www.scrima.ro
Presedinte: Dr. Laura Dumitrescu
Vicepresedinte: Prof. Alexandru Petrisor
Manager: Prof. Petrica Ungureanu


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner