Stiri


Ministerul Educatiei Nationale nu va modifica modalitatea de admitere in clasa a IX-a 2013 Imprimare E-mail


Ministerul Educaţiei Naţionale nu va modifica modalitatea de admitere în clasa a IX-a, pentru anul şcolar în curs, 2012-2013.
Metodologia privind Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a, aprobată prin OMECTS nr. 5.606/31.08.2012, care vizează accesul în învăţământul liceal, rămâne valabilă în forma în care a fost adoptată. Ministerul Educaţiei Naţionale nu a operat şi nici nu va opera vreo modificare pentru anul şcolar în curs. Elevii se vor pregăti pentru susţinerea examenelor naţionale aşa cum deja s-a prevăzut prin actele oficiale emise de instituţia noastră.
În deciziile sale, Ministerul Educaţiei Naţionale se bazează pe principiul stabilităţii, dar şi pe dialogul continuu şi constructiv cu toţi actorii implicaţi în sistemul de educaţie  - elevi, studenţi, cadre didactice, sindicate şi părinţi. Drept urmare, orice modificare fundamentală pe care reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale o analizează va fi, înainte de toate, supusă dezbaterii publice.

BIROUL DE PRESĂ - Ministerul Educatiei
 
Programul ”Scoala altfel” Imprimare E-mail


Programul ”Scoala altfel”


   Programul ”Școala altfel” debutează din anul şcolar 2011 – 2012 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în săptămâna 2-6 aprilie 2012, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Simultan se organizează fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.

   Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

   Clopoţelul “Şcolii Altfel” va suna, pentru prima dată, în 2 aprilie 2012. Va suna pentru un altfel de orar, pentru activităţi care exced curriculumul naţional şi care, sperăm, vor aduce plus-valoare întregii comunităţi şcolare: competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, un zambet elevilor şi dascălilor implicaţi.

   Partenerii MECTS în acest demers sunt numeroși. În primul rând, e fiecare dascăl şi elev din România. Totodată, ne bucurăm de sprijinul structurilor reprezentative ale elevilor, prin intermendiul Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi al organizaţiilor non-guvernamentale care s-au implicat direct, prin proiecte implementate voluntar şi gratuit la nivelul şcolilor.

   Lista ONG-urilor care au venit până acum în sprijinul Programului ”Școala altfel” şi proiectele propuse de acestea se regăsesc în meniul “Listă ONG”. Vă invităm să vă informaţi despre proiectele lor şi să îî contactaţi, dacă doriţi să le implementați şi în şcoala dumneavoastră.

   Mult succes!


Precizări:

1. ONG-urile îşi vor putea înscrie proiectele până la data de 24.02.2012, ora 10:00.

2. În perioada 2-6 aprilie 2012, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului organizează fazele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare.

3. Pentru alte informaţii ne puteţi contacta la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Taguri:  Stiri Stiri Programul ”Scoala altfel”
 
Afla cati ani au plamanii tai în Parcul Tineretului - Bucuresti Imprimare E-mail


Află câţi ani au plămânii tăi în Parcul Tineretului


Cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică) Societatea Română de Pneumologie derulează campania “Tu ştii ce vârstă au plămânii tăi?”. Aflată la cea de-a treia ediţie, campania îşi propune să atragă atenţia populaţiei asupra importanţei unor investigări periodice ale funcţiei pulmonare şi a consultului periodic efectuat la medicul pneumolog.

Pe lângă spirometriile  gratuite din spitalele din întreaga ţară (lista completă pe www.desprebpoc.ro), pe 19 și 20 noiembrie, în București, cei interesați își pot afla gratuit vârsta pulmonară ieșind la plimbare în Parcul Tineretului, zona Șincai, unde sunt așteptați într-un cort special amenajat.


Pentru mai multe informaţii despre Ziua Mondială a BPOC, accesaţi www.desprebpoc.ro , www.goldcopd.org , www.internationalcopd.org.
 
Spitalul "Sf. Ioan" face dializa fara aparat, cu metoda inventata de medicii romani Imprimare E-mail


Spitalul "Sf. Ioan" face dializă fără aparat, cu metoda inventată de medicii români

Invenţia medicilor de la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, premiată cu aur în 2010 la Salonul de Inventică de la Geneva, prin care pentru dializă este folosit propriul organism, respectiv peritoneul, creaţia primind brevetul naţional, iar în scurt timp vor începe testele clinice.


Spitalul "Sf. Ioan" face dializă fără aparat, cu metoda inventată de medicii români

"Suntem foarte bucuroşi. Am primit deja brevetul naţional pentru invenţia noastră şi, în această lună, vom începe testele clinice în Spitalul «Sfântul Ioan». Totodată, împreună cu alţi nouă profesori, vom depune documentaţia în vederea obţinerii unui brevet internaţional pentru această invenţie", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, profesor doctor Alexandru Ciocâlteu.

În urmă cu un an, profesorul Alexandru Ciocalteu, de la Spitalul "Sfântul Ioan" din Bucureşti, împreună cu doi tineri colaboratori, doctorii Cristina David şi Alexandru Ionel Checheriţă, au inventat o nouă metodă revoluţionară de dializă, peritoneofiltrarea.

"În această metodă este folosit peritoneul ca membrană de dializă, nemaifiind nevoie de aparat. Mai concret, dializa o face organismul. Deşi preţurile pentru tratament ar scădea de zece ori, puţini sponsori au fost dispuşi să susţină financiar invenţia", a mai spus profesorul Ciocâlteu.

De fapt, intervenţia echipei medicale constă în a produce ''urină prin stoarcerea sângelui din vasele peritoneului". Medicii folosesc chirurgia laparoscopică pentru a produce hipertensiune în vasele din peritoneu care elimină urina fiziologic prin vezica urinară. Prin acest sistem sunt introduse laparoscopic două microechipamente, unul pentru a produce urina, iar celălalt pentru a elimina lichidul prin vezică. Invenţia medicilor români a fost recompensată cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva 2010.

"Nu am crezut că această invenţie care ar reduce preţurile de zece ori va aştepta aproape un an sponsori pentru a începe studiile. Poate că invenţie deranjează o afacere mondială de peste 65 miliarde de euro tocmai prin scăderea preţurilor de zece ori. O invenţie premiată cu aur la Geneva, dar faţă de care marile companii producătoare de rinichi artificiali şi materiale de dializă nu arată interes deosebit. Este soarta multor invenţii excepţionale ale cercetătorilor români", a spus profesorul Ciocâlteu.

Potrivit acestuia, inginerul român Florin Nuţă, de la General Turbo SA, a oferit o sponsorizare de 80.000 de lei pentru demararea studiilor experimentale.

În echipa medicală constituită în acest scop, profesorul Alexandru Ciocâlteu a cooptat un gastroenterolog - conferenţiar doctor Ion Dina, doi chirurgi - Mircea Litescu şi Rubin Munteanu, un urolog - Victor Cauni, şi un specialist de la Catedra de Chirurgie a Facultăţii de Medicină Veterinară - profesor doctor Alin Bartoi.

"Studiile efectuate anunţă un eveniment în lumea medicală, deoarece s-a dovedit că peritoneofiltrarea este o metodă viabilă care permite nu numai scăderea costurilor acestui tratament, dar şi o îmbunătăţire evidentă a calităţii vieţii bolnavilor din dializă", a adăugat profesorul Ciocâlteu.

În România există aproape 10.000 de pacienţi dializaţi pentru insuficienţă renală cronică, iar costul terapiei acestor bolnavi, suportat de CNAS, depăşeşte o sută de milioane de euro pe an.

"Companiile ar avea de câştigat dacă ar accepta acest procedeu revoluţionar pentru sănătate", a mai spus profesorul Ciocâlteu.sursa: Mediafax.ro
Taguri:  Spitalul "Sf. Ioan" face dializ fr aparat cu metoda inventat de medicii români dializa
 
Noutatile anului scoalar 2011 - 2012 Imprimare E-mailNoutatile anului scoalar 2011 - 2012

Cursurile anului şcolar 2011 - 2012 încep în 12 septembrie, evaluarea reală a elevilor va avea loc în primele săptămâni, iar o săptămână din aprilie 2012 va fi dedicată educaţiei non formale, a anunţat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Noutatea incontestabilă pentru anul de învăţământ 2011-2012 este aceea că se schimbă consensual şi radical structura şi mentalitatea construcţiei structurii anului şcolar. Structura anului şcolar a fost aprobată, astfel că elevii vor veni la cursuri din 12 septembrie", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Acesta a anunţat şi o altă noutate, cea privind săptămâna "Şcoala altfel".

"Avem o mare noutate, respectiv săptămâna «Şcoala altfel», în săptămâna 2 - 6 aprilie, în care se vor desfăşura activităţi de educaţie non formală, sport, olimpiadele şcolare. Este un efort din a face şcoala mai atractivă. Este un început în a face şcoala mai atractivă", a spus Daniel Funeriu.

Potrivit ministrului, un pas extrem de important este declanşarea procesului de standardizare a evaluării.

"Avem o mare problemă cu evaluarea. Mulţi părinţi au fost şocaţi să vadă că au elevi cu media de 8,50 - 9,00, dar la bacalaureat au luat 2 sau 3. De ce? Pentru că avem de multe ori o problemă cu supra evaluarea, de multe ori cu discrepanţa dintre şcolile dintr-un anumit mediu. Apar notele diferite. Apoi, odată cu schimbarea standardizării trebuie să schimbăm mentalitatea evaluării, mentalitatea în care o notă este percepută ca o ghilotină. O notă nu este o ghilotină care cade, nu este o sentinţă, o notă trebuie să aibă caracterul mai mult de îndrumare, caracter proactiv care să ajute elevul şi profesorul în definirea unui parcurs individualizat", a explicat Funeriu.

Ministrul a spus că un prim pas în acest sens va fi acela că va exista un proces în care dascălii vor face evaluările iniţiale în funcţie de care vor trebui să definescă un parcurs individualizat al fiecărui elev, al fiecărei clase.

"Un profesor va trebui să predea altfel când ştie că merge la o clasă care este peste medie. Un profesor va trebui să se gândească de două ori atunci când predă derivate şi integrale. El va face o serie de exerciţii complexe într-o clasă care are un nivel ridicat sau cu un anumit grup de elevi şi va trebui să predea altfel într-o clasă în care nivelul este mai scăzut. Aici este important ca elevul să rămână cu o idee despre o derivată, să înţeleagă anumite fenomene, anumite lucruri care sunt utile. Acest tip de predare este un pas înainte", a declarat ministrul.

Totodată, acesta a făcut referire şi la schimbarea în anul şcolar viitor privind modul de acordare a gradaţiilor de merit.

"Se plâng profesorii că gradaţia de merit, 25% din salariu - lucru mare, era dată pe criterii care nu reflectau calitatea pregătirii. Mergeai cu teancul de diplome şi gata. Bun, acum lucrurile se schimbă. Gradaţia de merit se va da pe calitatea muncii efective la clasă, nu pe un teanc de diplome, uneori fără relevanţă. Să fim bine înţeleşi", a mai spus Funeriu.

Un alt obiectiv pentru anul şcolar viitor vizează reducerea învăţământului paralel la gimnaziu, mergând înspre eliminarea lui acolo unde nu este posibil.

Ministrul a felicitat public sindicatele, pe cei 1.400 de profesori, angajaţi ai MECTS, care au redactat împreună peste 80 de metodologii care reprezintă o schimbare radicală, dar consensuală a sistemului de educaţie.

"Primele drafturi au fost redactate la nivelul inspectoratelor de cei mai buni profesori din juteţ. Apoi, a existat o rundă de consultări foarte benefică cu partenerii MECTS - ONG, asociaţii profesionale - pentru că ei sunt cei cărora le pasă de sistem. O nouă rundă de dialog a fost cu sindicatele, cu care am avut o colaborare tehnică foarte bună şi le mulţumesc foarte mult. Anul şcolar va începe sub auspiciile lor. Pentru prima dată, reforma nu mai vine prin fax de la MECTS în şcoală, cadrele didactice au fost şi vor fi parte a acestei schimbări. Este o schimbare de mentalitate. Practic, din acest moment, celro care nu sunt obişnuiţi cu lumina şi transparenţa şi pescuiesc în ape tulburi le spun că implementarea legii educaţiei este ireversibilă. Fac şi un apel politic, la început de an şcolar, pentru asigurarea stabilităţii legii educaţiei care a început să producă efecte pozitive după cum se vede", a conchis ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

sursa: Mediafax
Taguri:  Stiri Stiri Noutatile anului scoalar 2011 - 2012
 
41% dintre copiii romani sunt hartuiti online Imprimare E-mail


41% dintre copiii romani sunt hartuiti online


In Romania, pe perioada celor doi ani de functionare a componentei Helpline dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info, au fost primite peste 620 de apeluri si sesizari atat din partea copiilor, cat si a adultilor. Printre problemele semnalate se identifica: hartuirea si abuzul pe Internet (209), furtul de date personale (142), cazurile de frauda si/sau spam (25), pornografie (20) si santaj (20).

Problemele semnalate cel mai des vizeaza hartuirea si abuzul pe Internet sub toate formele sale - agresiunea verbala, calomnierea, furtul de date personale. Studiile arata ca in Romania exista cea mai mare incidenta a hartuirilor din intreaga Europa. Studiul EU Kids Online II releva ca 41% dintre copiii romani intervievati au declarat ca au fost hartuiti in vreun fel, atat in lumea reala cat si prin intermediul noilor tehnologii, iar 13% declara ca au fost hartuiti online. Aceasta, impreuna cu constatarile cercetarii legate de o vizibilitate crescuta a profilelor pe retelelor sociale, duc la o rata crescuta a cazurilor in care datele personale sunt sustrase de pe retelele sociale, postate pe diverse alte site-uri in contexte defaimatoare, fara acordul persoanelor in cauza.

Pentu a preintampina aceste situatii de risc, Organizatia Salvati Copiii Romania, coordonatorul national al programului Sigur.Info, avand suport financiar din partea Comisiei Europene, organizeaza, in perioada 17-23 iulie 2011, a doua editie a Dezbaterii Europene dedicata Sigurantei pe Internet. Dezbaterea Europeana Sigur.Info 2011 reuneste 40 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre 15-19 ani, din zece tari, in cadrul unicului eveniment european dedicat colaborarii copiilor pentru un Internet mai sigur. Tarile participante sunt: Germania, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Cipru, Slovacia, Estonia, Irlanda, Marea Britanie si Romania

„Pentru a asigura un mediu online securizant copiilor, se impune o educatie corespunzatoare a acestora si o informare riguroasa privind potentialele situatii de risc cu care se pot confrunta atunci cand utilizeaza Internetul.  Una dintre cele mai importante componente ale programului Sigur.info este reprezentata de activitatile de informare si constientizare sustinute de tinerii voluntari in scolile si liceele din tara. Din septembrie 2010 pana in prezent, au fost informati peste 33.000 de utilizatori de Internet, atat copii si adolescenti, cat si adulti, din 12 orase mari, in cadrul sesiunilor de informare si al campaniilor stradale. Pentru atingerea acestor rezultate au fost implicati peste 370 de voluntari pregatiti in prealabil de experti Salvati Copiii.” declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.

Printre subiectele ce vor fi dezbatute de catre participanti se numara: securitatea datelor personale pe Internet, dependenta de calculator si Internet, pericolele reale din lumea virtuala, principiul participarii reale a copiilor in elaborarea de strategii privind utilizarea responsabila a noilor tehnologii de comunicare online. Evenimentul se bucura si de participarea si sprijinul oferit de Insafe.

La eveniment vor participa ca speakeri: Stefan Tanase - Senior Security Researcher (Kaspersky Lab), Bogdan Manolea – Director Executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet si Stefana Dobre – Consilier Psiholog (Salvati Copiii Romania)
Cazuri de hartuire raportate pe Helpline Sigur.info


„Buna ziua. Cu siguranta majoritatea au un cont activ pe Facebook. Mie mi s-a intamplat ceva foarte ciudat. Eu am contul securizat bine si nici macar nu am pana in o suta de prieteni. Cu vreo luna in urma primisem o cerere de prietenie de la o persoana straina, un barbat. Desi nu accept orice cereri , am dat accept...asa din curiozitate. Dupa care mi-a mai trimis vreo cateva mesaje ciudate insistand sa stau cu el pe chat. Normal ca l-am sters imediat, cam dupa o zi. Asta a fost tot! De atunci pana azi tot imi trimite mesaje de pe diferite conturi false si mai grav , chiar mi-a creat mie un cont fals cu datele mele si cateva din pozele mele. Sunt hartuita si amenintata constant de acest strain. Va rog spuneti-mi ce pot sa fac!” (Ioana, 15 ani)[1]


“Hartuirile de care va pomeneam au inceput de vreo 8 luni. Eu si alte persoane din jurul meu suntem deranjate telefonic de acest om prin mesaje injurioase sau convorbiri. Au fost deranjati parintii mei, prieteni de-ai mei. Nu am mai raspuns provocarilor telefonice si a inceput hartuirea pe net, cu postarea de diferite mesaje calomnioase la adresa mea. Nu stiu ce sa fac!” (Mihai, 14 ani)


“Buna. Am si eu o problema. Am 17 ani si am avut o relatie cu un baiat de 30 de ani. De-a lungul relatiei, acesta m-a hartuit atat verbal cat si fizic. Insista sa ne impacam cu toate ca i-am spus clar ca nu mai vreau viata asta. El a inceput cu amenintari ca ma bate, ca ma injoseste. Nu stiu ce sa mai fac. Ma santajeaza ca are o filmare cu mine si ca o posteaza pe Internet sau face Cd-uri si le imparte prin scoala. Multumesc!” (Dana, 17 ani)


Pentru a evita situatiile de hartuire, operatorii Helpline sfatuiesc utilizatorii de Internet:

•    Pazeste-ti informatiile personale. Nu da informatiile tale nimanui online, chiar daca vorbesti cu cineva prin programe de mesagerie instanta sau esti pe un blog, chat room, etc.
•    Niciodata sa nu-ti divulgi parola! Nici macar prietenilor.
•    Daca cineva iti trimite un mesaj amenintator, nu-i raspunde. Pentru o persoana rau-voitoare, o reactie din partea ta inseamna o victorie. Salveaza mesajul si arata-l parintilor.
•    Nu deschide e-mailuri de la cineva pe care nu-l cunosti sau de la cineva care stii ca iti vrea raul.
•    Nu posta nimic pe Internet din ceea ce nu vrei ca altii sa vada. Odata ce postezi o informatie pe Internet, aceasta nu mai este in controlul tau si poate fi preluata foarte usor de oricine
•    Nu trimite mesaje atunci cand esti nervos sau suparat. Inainte sa apesi „Send” gandeste-te cum te-ai simti tu daca ai primi un astfel de mesaj.
•    Ajuta copiii care sunt hartuiti. Nu incuraja aceste comportamente si arata adultilor mesajele pe care le vezi.


Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:
Ovidiu Majina, Coordonator national, Salvati Copiii Romania – Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Irina Nicolai, Coordonator Promovare, Salvati Copiii Romania - Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Tel.: 021 311 75 96; 0744 300 476

Taguri:  copii hartuiti online hartuire online salvati copii
 
Campanie: Sa protejam copiii pe internet Imprimare E-mail


Sa protejam copiii pe internet

Campanie europeana Reader’s Digest

In fiecare clipa, in lume, 14,6 milioane de copii cu varste mai mici de 17 ani sunt conectati la internet. Pedofilii stiu asta si folosesc internetul cu scopul de a identifica, a ademeni si a abuza copiii. Acum, revista Reader’s Digest a demarat o campanie europeana, menita sa puna capat acestei amenintari.

Obiectivul campaniei este garantarea accesului copiilor din intreaga Europa la un Buton de Siguranta, pus la dispozitie de furnizorii de internet. Acesta ar trebui sa apara sub forma unei pictograme online, care sa conecteze copiii direct cu politia, in cazul in care se simt amenintati in spatiul virtual.

„In mod evident, un astfel de sistem este imperios necesar“, a declarat pentru Reader’s Digest John Carr, reprezentantul Aliantei Europene a Organizatiilor pentru Siguranta Copiilor pe Internet. Si Comisia Europeana a incurajat companiile care administreaza retele de socializare „sa ofere un buton de raportare a abuzurilor accesibil si usor de folosit“, spune Roberta Angelilli, membru al Comisiei Europene pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne.

Dar expertii citati de Reader’s Digest avertizeaza ca este nevoie de mult mai multa presiune politica si publica pentru introducerea rapida a unui Buton de Siguranta conectat direct cu fortele de ordine. Campania Reader’s Digest pentru Butonul de Siguranta urmeaza modelul initiativei britanice care a dus la infiintarea agentiei Child Exploitation and Online Protection (CEOP) si, implicit, a Butonului de Siguranta care functioneaza in Marea Britanie.

In Romania, campania beneficiaza de sprijinul asociatiei Salvati Copiii si a Euractiv.ro, parteneri in acest proiect. „Dorim sa evitam ca in Romania sa existe cazuri grave, precum abuzul copiilor de catre pedofili, si consideram ca acest lucru poate fi posibil prin sustinerea initiativelor precum Butonul de Siguranta, care faciliteaza posibilitatile de raportare a continutului online legal catre organele abilitate”, declara George Roman, Director Programe Salvati Copiii Romania, asociatie care coordoneaza si programul national Sigur.Info.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Reader’s Digest a intocmit un chestionar, format din cinci intrebari, prin intermediul caruia cetatenii europeni isi pot exprima sustinerea pentru aceasta campanie. Varianta in romana poate fi accesata la: http://www.surveymonkey.com/s/LDCF2WN. Chestionarul este conceput astfel incat sa mobilizeze presiunea publica asupra Uniunii Europene, guvernelor si companiilor furnizoare de internet. Reader’s Digest isi propune sa prezinte rezultatele acestui chestionar Comisiei Europene, unor parlamentari din tarile membre si liderilor europeni din industria internetului.

Chestionarul poate fi accesat si printr-un site Reader’s Digest, conceput special pentru campanie: http://www.protectchildrenonthenet.com.  Site-ul ofera si informatii despre o serie de articole din revista, care prezinta pericolele la care copiii sunt expusi pe internet. Aceste articole apar in toate cele 21 de editii europene, publicate in 17 limbi.

De asemenea, revista Reader’s Digest a deschis o pagina de Facebook pe aceasta tema (www.facebook.com/internetsafetybutton), cu varianta in limba romana: http://www.facebook.com/butondesigurantapeinternet, pentru a incuraja implicarea si dezbaterile pe marginea acestui subiect.

Pentru mai multe informatii, contactati: Anca David Titorov, redactor-sef Reader’s Digest Romania, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , telefon 0317303817 (pentru informatii despre campania din Romania sau solicitari de interviuri) sau Oele Steenks, redactor-sef Benelux, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , telefon 031205678370 (pentru contacte internationale).

Taguri:  Sa protejam copiii pe internet
 
Cheltuielile cu asistenta sociala si pensiile vor fi reduse cu 0,78% din PIB pana in 2013 Imprimare E-mail


Cheltuielile cu asistenta sociala, pensiile si alte beneficii administrate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) vor scadea cu 0,78% din PIB pâna in anul 2013, reprezentând 2,08% din PIB, fata de 2,86% in 2010, potrivit Strategiei de reforma a asistentei sociale publicata pe site-ul MMFPS.

Taguri:  asistenta sociala pensii cheltuieli cu asistenta sociala
 
Prevalenta bolii cronice de rinichi Imprimare E-mail


Boala cronica de rinichi, diabetul si bolile cardiovasculare sunt principalii factori implicati in reducerea semnificativa a sperantei de viata a populatiei, iar specialistii estimeaza ca diabetul determina o crestere de aproximativ 12 ori a riscului de boala cronica de rinichi in stadiul terminal, in conditiile in care prevalenta bolii cronice de rinichi in populatia generala atinge valori intre 11-15% si este in crestere.


Taguri:  bolile de rinichi
 
Depresia afecteaza mai mult femeile decat barbatii Imprimare E-mail


Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP) si Liga Romana pentru Sanatate Mintala (LRSM) au initiat un program care aduce in prim plan depresia, printr-o noua abordare. Depresia reprezinta, la nivel global, una dintre cele mai frecvente cauze care afecteaza sanatatea.


Taguri:  depresia depresia la femei
 
Masuri de evitare a infectarii cu virusul H1N1 Imprimare E-mail


(Sursa: World Health Organization, 11 Iunie 2009, www.who.int)

Cum ma pot ferii de infectarea cu virusul H1N1?
Principala cale de transmitere a noului virus Influenza A(H1N1) pare a fi similar cu influenza sezoniera, pe calea picaturilor care sunt expulzate prin vorbire, tuse sau stranut. Puteti prevenire infectarile prin evitarea contactului apropiat cu persoane care au simptome similare infectarii ( incercati o distantare la minim 1 m de aceste persoane) si luati urmatoarele masuri:

 

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 15 din 148
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner