Alimentele naturale si proprietatile lor miraculoase Imprimare E-mail


ImageAlimente „miraculoase“

Specialistii italieni au realizat un clasament al alimentelor „miraculoase“, care contribuie cu succes la mentinerea unui bronz frumos si sanatos. In prim-plan, sunt cum era de asteptat fructele si legumele, de la morcovi la salata si pina la cicoare, laptuci, lubenite, rosii, caise, capsuni si cireste.
Aceste alimente, pe linga faptul ca au un rol determinant in combaterea zapuselii, sint de ajutor si pentru un bronz perfect, gratie prezentei vitaminei A, care protejeaza organismul de razele soarelui si favorizeaza producerea in epiderma a pigmentului melanina, „responsabil“ pentru culoarea aramie a pielii.

Morcovul - regele verii


Regele de necontestat intre alimentele ce favorizeaza bronzul este morcovul. O pozitie onoranta ocupa si radicchio (cicoarea italiana), caisele, cicoarea, laptucile, pepenele galben, in timp ce urmatoarele pozitii in clasament sint ocupate de ardei, rosii, piersici, pepene verde, capsuni si cirese, care au un nivel ridicat de vitamina A sau caroten. Toate aceste fructe si legume sint alimente care satisfac multiple nevoi ale corpului: hranesc, potolesc setea, reintegreaza sarurile minerare pierdute prin transpiratie, furnizeaza necesarul de vitamine, contribuie la buna functionare a aparatului intestinal gratie aportului lor de fibre si, in acelasi timp, se opun actiunii radicalilor liberi produse in organism din cauza expunerii la soare, in cel mai natural si placut mod posibil. Din cauza caldurii, prin transpiratie corpul pierde o cantitate importanta de apa si saruri minerale, care trebuie „recuperate“ cu alimente racoritoare cum ar fi fructele si legumele de sezon, bogate in potasiu, calciu si fier, indispensabile pentru revigorarea organismului, precum si pentru mentinerea siluetei.


Alimentele naturale si proprietatile lor miraculoase

Specialistii italieni au enumerat principalele proprietati terapeutice ale diferitelor tipuri de fructe si legume prezente pe tarabele din piata in aceasta perioada. De exemplu, morcovii sint bogati in vitamina A, indispensabila pentru sanatatea ochilor si a pielii expuse la soare. Capsunile, pe linga proprietatile lor antioxidante, sint bogate in vitamina C si cresc capacitatea de autoaparare a organismului impotriva alergiilor de sezon. Rosiile pe linga faptul ca sint dietetice, avind 17 calorii la suta de grama, ofera organismului un bun aport de fibre, vitamine si saruri minerale mai ales fosfor, calciu si magneziu. Dar iata clasamentul fructelor si legumelor de bun augur pentru bronz, exprimate in micrograme de vitamina A sau in cantitati echivalente de caroteni la 100 de grame. Locul 1 este ocupat de morcovi cu 1.200, urmate de radicchio (cicoare italiana) cu 500-600 micrograme, caise cu 350-500, cicoare si laptuca 220-260, pepene galben 200, telina 200, ardei 100-150, rosii 50-100, piersici 100, pepene verde 30-40 de micrograme.(monitorulexpres.ro )
 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner