Ateliere teatrale pentru copii defavorizati Imprimare E-mail


ImageUNITER si Teatrul National "Radu Stanca" organizeaza, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, trei ateliere de lucru reunite sub genericul "Tinerii marginalizati si artele spectacolului".
Proiectul, desfasurat sub egida programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", se va derula in perioada 28 mai - 1 iunie in centre de plasament si scoli ajutatoare precum Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasament Agarbiciu si scoala speciala nr. 2 din Sibiu.
in timpul atelierelor, mai multi actori lucreaza cu copii, demonstrand ca teatrul este unul dintre cele mai bune instrumente de educatie, fiind prezentate spectacole -demonstratie.
Ideea proiectului a pornit de la tema "Educatie pentru comunicare si relationare prin jocuri teatrale" si totul se va concentra pe accesibilitatea la viata sociala a tinerilor cu probleme precum copiii institutionalizati, copiii defavorizati si cu handicap, folosindu-se tehnici specifice artelor spectacolului.
Obiectivul proiectului este de a dezvolta ateliere de lucru plecand de la tehnica improvizatiei, a spectacolului non-verbal si a tehnicilor teatrale vizuale contemporane, pentru ca, ulterior, sa fie create o serie de spectacole interactive cu ajutorul artistilor din Romania si din Anglia cu experienta in acest domeniu.
Metoda foloseste teatrul ca instrument de formare si informare a oricaror categorii de persoane, indiferent de varsta, nivel de pregatire sau talent.
Studii recente au demonstrat ca teatrul folosit ca metoda educationala conduce la o crestere vizibila a procesului de acumulare a informatiilor, dezvoltand in mod special puterea de concentrare, spontaneitatea si puterea de asimilare a informatiilor.
Autorii proiectului sustin ca se vor utiliza jocuri teatrale prin a caror practicare s-a dovedit ca se induce eliberarea copilului/tanarului de inhibitii, dar si dezvoltarea expresiei verbale si corporale, increderea in propriile capacitati de expresie, dezvoltarea spiritului de echipa etc.
(Rompres)
 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner