Copiii invata mestesugul popular la Muzeul Satului Imprimare E-mail


ImageMuzeul National "Dimitrie Gusti" a deschis, luni, tabara de creatie "Vara pe ulita", la care participa peste 400 de copii cu vârste cuprinse intre 6 si 18 ani.
Participantii sunt inscrisi la 16 ateliere coordonate de 66 de mesteri selectati de specialistii Muzeului Satului.
Timp de patru saptamâni, copiii vor deprinde secretul olaritului, modelajului, sculpturii in lemn, tesutului si brodatului, picturii naive, pe cel al confectionarii papusilor, mastilor populare, instrumentelor muzicale sau al podoabelor populare.
in deschiderea taberei, directorul general al Muzeului Satului, Paula Popoiu, a apreciat ca aceasta este cea mai importanta tabara de creatie din tara, pentru ca este dedicata copiilor. Ea a precizat ca peste un an sau doi aici va fi deschisa si o tabara de creatie pentru adulti, astfel "copiii isi vor aduce parintii sau bunicii, asa cum o fac astazi adultii".
Tabara, care a ajuns la a 15-a editie, este frecventata in special de copiii din Bucuresti, proveniti din familii de intelectuali, dar si de cei de la casele de copii din Capitala.
Coordonatorul taberei "Vara pe ulita", Aurelia Cosma, a declarat, pentru ROMPRES, ca multi elevi din strainatate, in special din occident, vin la atelierele de la Muzeul Satului, dupa ce consulta site-ul acestei institutii.
Sunt copii care participa de câtiva ani la rând, inscriindu-se fie la acelasi atelier, fie la altele, pentru a deprinde cât mai multe mestesuguri.
in acest an, tabara dureaza cu o saptamâna mai mult.
Taxa de inscriere pentru un participant la acest program "de instructie, educatie si relaxare" este de 100 de lei.

Atelierele se desfasoara pe ulitele Muzeului Satului, activitatea lor fiind completata cu un program artistic si de divertisment.
in timpul cursurilor de initiere desfasurate in atelierele de creatie populara, copiii vor invata jocuri populare, sub indrumarea unor coregrafi, vor asculta povesti, se vor intâlni cu actori care ii vor initia si in arta teatrala.
Vor fi si concursuri, concerte, intâlniri cu personaje din basme.
Copiii intre 6 si 9 ani sunt acceptati la ateliere cu insotitori, acestia având acces numai in pauze.
Tabara se va incheia pe 11 august, când va fi organizata si o expozitie a lucrarilor realizate de copii timp de patru saptamâni. Cele mai bune lucrari vor fi premiate.
in ziua deschiderii taberei "Vara pe ulita", multi parinti sau bunici au venit la Muzeul Satului pentru a-i inscrie pe copii, numarul participantilor editiei 2007 fiind estimat la circa 450.(Rompres)


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner