Copiii nu stiu sa demaste abuzurile Imprimare E-mail


Copiii nu stiu sa demaste abuzurileDoar jumatate dintre elevi ar sti unde sa mearga daca ei sau colegii lor ar fi supusi unor forme de abuz.
Abuzul este un fenomen in continua crestere in rindul elevilor. Fie ca sint abuzati la scoala, acasa sau pe strada, copiii nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a-l demasca.
Organizatia „Salvati copiii!“ a realizat un studiu pentru a vedea daca elevii stiu cui ar trebui sa se adreseze pentru a dezvalui un abuz la care au fost supusi.

Rezultatul analizei nu este imbucurator. Doar jumatate dintre elevi ar sti unde sa mearga daca ei sau colegii lor ar fi supusi unor forme de exploatare. Potrivit acestui studiu, fetele sint mult mai bine informate. Trei din patru eleve ar sti ce sa faca daca ele sau prietenele lor ar fi agresate, fata de jumatate dintre baieti. Tot fetele stau mai bine si la capitolul exploatare, numarul celor informate fiind cu 10% mai mare ca al baietilor. Astfel, mai mult de jumatate dintre fete ar sti cui sa se adreseze daca ele sau prietenele lor ar fi obligate sa munceasca impotriva vointei lor sau daca ar fi fortate sa participe la realizarea de materiale pornografice. O diferenta clara exista si la nivelul urban-rural. Elevii care locuiesc la oras sint mai bine informati in privinta institutiilor sau persoanelor carora ar trebui sa li se adreseze in caz de abuz. Numarul lor este cu aproximativ 12% mai mare decit al celor de la sat.

Dupa cum reiese din studiul realizat de organizatia „Salvati copiii!“, consiliile elevilor din unitatile scolare nu se bucura de prea mare atentie. Mai mult de jumatate dintre elevi nu au auzit de existenta unui asemenea consiliu sau sint siguri ca nu exista un astfel de organism in scoala lor. Potrivit analizei, consiliul isi dovedeste inutilitatea. Desi unii elevi stiu de existenta acestui for, aproape trei sferturi dintre acestia nu au apelat niciodata la el atunci cind au avut o problema.

de: Monitorul Expres.RO


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner