Cristian Mungiu si fratii Coen sunt favoriti la Palme d'or Imprimare E-mail


ImageLa jumatatea Festivalului de film de la Cannes filmele ''No country for old men'' al fratilor Joel si Ethan Coen precum si ''4 luni, 3 saptamani si 2 zile'' semnat de Cristian Mungiu, film care, comenteaza AFP, ilustreaza vitalitatea tinerei cinematografii romane, sunt in mod clar principalii favoriti la castigarea trofeului Palme d'or, reusind sa seduca deopotriva publicul dar si specialistii prezenti in aceste zile in capitala franceza a cinematografiei mondiale.
De la deschiderea festivalului ce a avut loc la 16 mai si pana luni au fost prezentate in cadrul concursului 10 filme din cele 22 intrate in competitie pentru prestigiosul trofeu.

De cealalta parte, la capitolul deceptii, figureaza pelicula ''My blueberry nights'', primul lung metraj realizat la Hong Kong si turnat in limba engleza sub bagheta regizorului Wong Kar-wai, pelicula ce, conform expertilor, nu poate emite pretentii la trofeu.

''No country for old men'' si ''4 luni, 3 saptamani si 2 zile'' ocupa pe primele doua pozitii in topul favoritilor la un premiu Palme d'or conform revistei ''Screen'' care le acorda nota de 3,2 plasandu-le inaintea filmului ''Zodiac'' al regizorului american David Fincher, notat cu 3,1.

In cursul acestei saptamani vor intra in competitie filmele ''Promise me this'' de Emir Kusturica, ''We own the night'' de James Gray, ''Alexandra'' de Alexandre Sokurov, ''Lumičre silencieuse'' de Carlos Reygadas, ''De l'autre côté'' de Fatih Akin si ''Death Proof'' de Quentin Tarantino, oricare dintre acestea putand emite pretentii la trofeu.

''Nu obisnuiesc sa fac pronosticuri pentru ca nu este o alegere a publicului ci o selectie a unui juriu, insa fara indoiala ca entuziasmul general pentru filmul romanesc ramane fenomenul remarcabil'' al acestei editii a festivalului de la Cannes, a comentat Thomas Sotinel, critic de film al publicatiei Le Monde.

''Sunt ani in care un film se impune de la inceput ca principal pretendent la trofeu si sunt ani in care un grup de filme se detaseaza ca favorite. Anul acesta este vorba de un grup de filme din care va fi ales invingatorul'', a comentat Jean Roy, critic de film al jurnalului L'Humanité, care sustine mai sustine ca ''No country for old men'' are cu certitudine profilul unui film castigator.
Rompres 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner