De ce nu se mai gasesc medicamente pe piata Imprimare E-mail


ImageIn timp ce unele produse nu mai pot fi fabricate ieftin, pentru altele nu mai exista capacitate de productie.
Medicamente importante pentru bolnavii de inima, cum sunt nitroglicerina si digoxinul, nu se mai gasesc in farmacii. La fel si alte produse precum imunostimulatoarele (cantastin), vitamina C fiole, antiinflamatoarele si medicamentele care intaresc oasele si dintii copiilor (fluorvicantolet).

Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) spun ca acestea nu au fost retrase de pe piata, ci ca este vorba despre probleme de aprovizionare.

Medicamentele romanesti, cele mai multe probleme

In mod normal, un medicament dispare de pe piata atunci cand este invechit sau cand aduce mai multe riscuri decat beneficii. Nu este cazul nitroglicerinei, al digoxinului ori al fiolelor de vitamina C. „Unele medicamente, cum sunt cele pentru inima, nu au voie sa lipseasca din farmacii. Pacientul care intra in farmacie trebuie sa poata pleca acasa cu pastilele de care are nevoie”, spune Ioan Fluga, seful Catedrei de farmacologie de la Universitatea de Medicina, Bucuresti. Medicamentele nu ar trebui sa lipseasca de pe piata, cu atat mai mult cu cat motivele sunt pur financiare, apreciaza farmacistii.

„Majoritatea produselor cu care avem probleme sunt cele romanesti. Firmele din strainatate, dupa preluarea companiilor romanesti, nu-si permit sa le mai fabrice la pretul scazut cu care au fost invatati romanii. Autoritatile trebuie sa gaseasca o cale prin care sa ofere un pret mai bun pe aceste produse”, afirma Aurora Toma, secretarul general al Patronatului Farmacistilor din Romania. De regula, autoritatile sunt cele care stabilesc pretul medicamentelor, dupa ce au primit propuneri de la producatori.
Sursa stire: Evenimentul Zilei 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner