Elevii parasesc scoala pentru un job in Spania Imprimare E-mail


 Zeci de liceeni au abandonat studiile cu cateva luni inainte de BAC si au plecat sa munceasca peste hotare. Mirajul unor slujbe bine platite ii atrage si pe elevii care ajung la varsta majoratului. Zeci de liceeni din Braila au abandonat scoala si au plecat sa munceasca in Spania sau Italia, desi nu mai aveau decat cateva luni pana la terminarea studiilor.

Plecarea peste hotare a celor 65 de elevi a dus, la inceputul celui de-al doilea semestru al anului scolar, la desfiintarea a sase clase de la mai multe grupuri scolare din Braila.

„Multe s-au maritat, altele au plecat in Spania”

Reprezentantii scolilor cu probleme au incercat sa-i intoarca din drum pe elevii care au decis sa abandoneze studiile, insa fara succes. „Noi am incercat toate caile pentru a-i convinge sa vina la scoala, dar nu s-a putut. Am apelat si la politie ca sa-i gasim, insa 99% dintre ei ne-au spus ca pleaca in strainatate sa munceasca si nu mai vin la scoala. Si pe viitor vor fi probleme din cauza plecarilor in strainatate”, a declarat directorul Grupului Scolar „Nenitescu”, Mircea Manu. „Am desfiintat o clasa de confectionere pentru ca multe s-au maritat, iar altele au plecat la munca in Spania. O alta clasa desfiintata a fost cea de tehnician electrotehnica”, l-a completat Eugenia Dan, director la Grupul Scolar „Brancoveanu”.

La Grupul Scolar „Saligny” s-a desfiintat o clasa de lacatusi constructii-nave, unde la inceputul anului erau inscrisi 20 de elevi. Pe parcurs au mai ramas 11. In aceeasi situatie este si Grupul Scolar Agricol, unde au fost desfiintate doua clase.

Cititi articolul integral

Sursa: Evenimentul Zilei online Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner